Activiteiten Vrienden van CityKids

Activiteiten mogelijk gemaakt door onze donateurs, sociaal maatschappelijke ondernemers en de vele vrijwilligers

 • Muziek en kleurencirkels voor De Lichtmast

  Dankzij een donatie van Fonds Schiefbaan Hovius hebben we nog een aantal mooie materialen voor de kinderen kunnen bestellen.
  De muziekinstrumenten vallen niet alleen bij de kinderen van (vroeghulp)groep Boot in de smaak, maar ook op (intensieve zorg)groep Zand vinden de kinderen deze instrumenten maar wat interessant. De stokjes uit de kist worden op (schoolvoorbereidende) groep Boei gebruikt tijdens de wekelijkse muziekkring.
  De kleurencirkels zijn ook een succes; kijken, bouwen en rollen. De kinderen van de vroeghulpgroepen vinden het heel leuk!
  Heel hartelijk bedankt Fonds Schiefbaan Hovius!
  foto8 muziek
   
 • Goodwill cadeaubon goed besteed

  In december hebben we op alle CityKids locaties voor Kerst een Goodwill verrassingspakket ontvangen. Wat hebben we een hoop blije gezichtjes gezien! En daar zat ook nog een prijsvraag aan vast. CityKids De Componist in Capelle aan den IJssel was één van de winnaars van een Intertoys cadeaubon van 50 euro en die is inmiddels goed besteed.
  De kinderen van locatie De Componist zijn ontzettend blij met de autogarage die zij hebben gekregen. Goodwill, hartstikke bedankt voor het mogelijk maken hiervan! De autogarage wordt intensief gebruikt en bevordert het samenspel tussen de kinderen.
  Goodwill cheque 4 Capelle
 • Sensory Tiles voor De Lichtmast

  De kinderen van De Lichtmast hebben Sensory Tiles gekregen en daar zijn ze superblij mee. De kinderen gingen direct op de tegels af en beleven ze ieder op hun eigen manier. Met je schoenen, blote voeten of handen druk geven op de tegels zorgt voor mooie vormen en bubbels in de tegels. Ook kunnen ze in een rij of een vierkant waardoor ook het spel weer voor een andere ervaring zorgt.
  Deze "magische tegels" zijn mogelijk gemaakt dankzij een gift van Fonds Schiefbaan Hovius en er volgen nog 2 verrassingen en een uitje zodra dit weer mogelijk is.
  Heel hartelijk bedankt, Fonds Schiefbaan Hovius, voor jullie steun bij het plezier en de ontwikkeling van "onze" kinderen.

  foto1 Schiefbaan Hovius donatie

  foto5 Schiefbaan Hovius donatie

  foto3 Schiefbaan Hovius donatie
 • Nieuwe materialen voor De Uitvinders

  Bij CityKids de Uitvinders in Den Haag zijn de kinderen super blij met de nieuwe materialen. Dankzij Stichting Old Grand Dad kan er worden gesprongen op de trampolines, kunnen er nieuwe verhaaltjes worden voorgelezen en spelen de kinderen met het nieuwe speelgoed. Niet alleen de kinderen zijn er super blij mee, maar ook de ouders zijn heel enthousiast over al het nieuws! 😃 Ontzettend bedankt, lieve grootvaders!!!

  foto2 donatie OGD

  foto1 donatie OGD

 • Koken bij De Componist

  De pedagogen van CityKids, locatie De Componist, willen graag de Van Cappellen Stichting bedanken voor dit mooie speelgoedkeukentje. Dit soort spelmateriaal is erg geliefd bij onze kinderen. Er wordt op verschillende manieren mee gespeeld, afhankelijk van de ontwikkeling van het kind. Zo wordt er bijvoorbeeld op de vroeghulpgroep veel aan de knoppen gedraaid en deurtjes geopend en gesloten (Hoe voelt dat, hoe werkt dat? Een ware ontdekkingstocht!). Op de schoolvoorbereidende groep gebruiken de kinderen bijbehorende attributen om een soepje te 'koken' voor elkaar en de pedagogen. Gezien is dat met dit soort materiaal het fantasiespel wordt gestimuleerd, met inspiratie vanuit de thuissituatie. Erg leuk! Nogmaals veel dank voor deze gift!

 • Kerstman gearriveerd in Barendrecht

  Sinterklaas heeft zijn hielen nog niet gelicht of de Kerstman staat al weer op de stoep. Hopelijk hebben jullie allemaal mooie herinneringen (en mooie cadeau's) aan de Sint overgehouden!
  De Kerstman is in Barendrecht aangekomen en hij zingt er vrolijk op los. En hij is niet alleen gekomen.
  2 vrijwilligers van Villa Pardoes zetten al vele jaren het Kerstdorp op dat ooit geschonken is door Stichting Pallieter. Bertie en Henk (en voorheen Rien die helaas door ziekte geen vrijwilligerswerk meer kan doen) hebben ook dit jaar weer met veel plezier een fantastisch Kerstdorp gemaakt, dit keer voor de kinderen van de locatie 3 Ambachten. Met lichtjes, sneeuw, dennenappels en vooral veel leuke huisjes en poppetjes en een zingende Kerstman.
  Kinderen, ook van Kibeo, geniet van de Kerstsfeer!
  Bertie en Henk, jullie doen mooi en dankbaar werk. Bedankt hiervoor! We hopen dat jullie snel weer een hoop stralende gezichtjes in de Villa hebben.
  Speciale dank ook aan de logistieke ondersteuning van Francis, Migo en Tarik.
  kerstdorp met Henk en Bertie
   

  kerstdorp onderkant

   
 • Troostdekentjes voor Componist en de Lichtmast

  Van Het Troostdekentje hebben we voor de nieuwe kinderen van Componist (Capelle aan den IJssel) en de Lichtmast (Den Haag) fleurige pakketjes gekregen met een heerlijke warm dekentje en een knuffel.
  Met zo'n welkomstpakket zullen de kinderen vast heel blij zijn! Heel hartelijk bedankt hiervoor.
  logo Het Troostdekentje ZHZ Ut NB Zl
   
 • Sinterklaasfeest 2020

  Dit jaar was het Sinterklaasfeest anders. Sinterklaas kon niet lijfelijk aanwezig zijn want hij is behoorlijk op leeftijd en valt dus onder de risicogroep voor het Coronavirus.

  Wel heeft hij super zijn best gedaan: Met speciale aandacht voor onze kinderen, door het opnemen van een filmpje voor hen, én natuurlijk met leuke cadeau's. Op alle locaties heeft elke groep een zak met cadeautjes gekregen. De Sint heeft dit jaar uitgepakt (of liever gezegd ingepakt): Knetterzeep, Easy Hold Glitter Panel, tamboerijn met licht, Saxofoon bouwset, kleiset met grapige insteekdelen, snelwegpuzzel, Melissa & Doug Water Wow!, regenmaker en een  transparante activiteitenbal. Voor elk kind wat wils, wat een hippe Sint! Daarnaast heeft ieder kind een Sinterklaaspuzzel of een boekje gekregen, leuk om samen met broertjes, zusjes en ouders thuis te puzzelen of te lezen. Natuurlijk was er "strooigoed".

  Ook de jongens van De Pastorie was hij niet vergeten. Zij zijn verwend met een bioskoopbon. 

  Sinterklaas heeft dit jaar dankbare steun gehad van Frans Beskers en Stichting Pallieter. Super bedankt namens de kinderen en graag tot volgend jaar!

  SK filmpje bekijken

  SK cadeau uitpakken

 • Op stap met de Bye Bye Buggy!!

  Dankzij een donatie van het Denk & Doe mee-fonds heeft locatie Componist in Capelle aan den IJssel een super mooie buggy kunnen aanschaffen.
  In de buggy kunnen zes kinderen op een veilige manier vervoerd worden. Door de buggy kunnen de kinderen nu veilig en op een leuke manier naar de speeltuin of een rondje wandelen.
  De kinderen zijn dol enthousiast als zij horen dat zij met de ‘rode kar’ weg gaan. Ook is het voor de kinderen die minder mobiel zijn erg fijn omdat zij nu ook mee op pad kunnen.
  De buggy kan uitgerust worden met een regenscherm en zonnedakjes. Uiteraard geven we de voorkeur aan deze laatste en we hopen dat de kinderen nog veel leuke uitstapjes gaan maken met hun 'rode kar'.
 • Voedingsstoeltje van Stg. Mitialto

  Door Stiching Mitialto is er een (voedings)stoeltje gedoneerd voor locatie Blessing.  Dit aangepaste stoeltje is bestemd voor kinderen die niet in staat zijn om zelfstandig te kunnen zitten. In een comfortabele zitpositie kan een kind langduriger en veiliger activiteiten doen, voelt zich fijner en kan mee doen met de andere kinderen. We zijn hier heel erg blij mee en danken Stichting Mitialto van harte voor hun donatie!

 • Sint Maarten bij de Uitvinders

  Op woensdag 11 november 2020 hebben we bij CityKids de Uitvinders Sint Maarten kunnen vieren met dank aan Goodwill.
  Op drie verschillende groepen hebben we gedanst, geknutseld en konden alle kinderen zich verkleden.
  Op groep Willie Wortel kwamen 8 kinderen in de ochtend de groep op en lagen er verkleedkleren klaar. De kinderen kozen een outfit uit en trokken deze aan. Er werden opmerkingen gemaakt zoals ‘wauw’ en alle kinderen kregen een grote glimlach op hun gezicht. We hadden een lokaal vol met prinsessen, clowns en brandweermannen. Tijdens de knutselactiviteit zijn we begonnen met het maken van lampionnen. De kinderen kregen een blaadje vliegerpapier en mochten deze scheuren. Daarna hebben ze het papier op doorzichtige bekers geplakt en zo ontstonden de lampionnen. De lampionnen werden versierd met sterren en bloemen. Met trots liepen de kinderen rond met hun lampionnen.
  Als tweede knutselactiviteit hebben we kroontjes gemaakt. De kroontjes werden versierd met glitters, sterren, bloemen en verschillende stickers. De pedagogen hielpen de kinderen om de kroontjes in elkaar te zetten en met trots werden de kroontjes gedragen. Nadat alle knutselspullen zijn opgeruimd gaat de Sint Maarten muziek aan en mogen alle kinderen dansen. Er werd gedanst op de muziek en de verkleedkleren werden geshowd aan iedereen. Het was een hele gezellige dag!
  Op groep Locomotief hebben de kinderen een lampion geknutseld. Met veel plezier voelden en keken de kinderen naar de materialen, en konden ze het papier en de versiering met behulp van de pedagoog op het bekertje plakken. De kinderen van groep Locomotief vonden vooral de lampjes en kleuren die je daardoor zag mooi wanneer de lampionnen aan stonden. Zij namen de lampionnen aan het einde van de dag mee terwijl het lampje brandde, zodat hun ouders konden zien wat ze hadden gemaakt.
  Op groep Raket hebben de kinderen een lampion geknutseld. Alle kinderen waren al de hele dag nieuwsgierig naar het stokje met het lampje eraan, wat zou dat toch zijn? Tijdens het knutselen vonden de kinderen het erg leuk om alle papieren te mogen scheuren en met lijm om te mogen plakken. De kinderen vonden het eindresultaat echt prachtig. Vooral als het lampje aanging gingen ze lachen. Wanneer de ouders de kinderen kwamen ophalen liepen de kinderen vol trots, met de lampion in de hand, naar de ouders om te laten zien wat ze hadden gemaakt.
  Goodwill, heel erg bedankt voor deze onvergetelijke dag!
  Sint Maarten Boyle
   
 • Geen uitjes maar een verrassing

  Door alle maatregelen rondom Covid 19 konden de uitjes dit jaar niet doorgaan. Wat een grote verrassing was het dat alle locaties extra ontwikkelingsgericht speelgoed hebben ontvangen en voor elke groep muziekboxjes. Zo hebben de kinderen samen met de medewerkers toch een hoop plezier.
  Met dank aan Stichting BeSt!!
   
  Klik hier voor de brief aan de groepen
   
  Delft
   

   

   

 • Knutseldag HERFST op 20 oktober 2020 bij het Roer

  Deze knutseldag, met als thema herfst, op de locatie het Roer aan de Gouvernestraat in Rotterdam is mogelijk gemaakt dankzij een donatie van Goodwill. 
  Stichting Vrienden van CityKids heeft mooi knutselmateriaal gekocht. De kinderen keken hun ogen uit toen al het nieuwe materiaal erbij gepakt werd en konden niet wachten om aan de slag te gaan! Nieuwe potloden, stiften, gekleurd papier, papieren kroontjes en nog veel meer moois.
  Als eerste zijn er herfstbladeren ingekleurd met de dikke stiften. Deze stiften zijn super fijn want de kinderen kunnen ze goed vasthouden. Ook zijn er mooie herfstkroontjes geknutseld met echte herfstbladeren! Toen ze af waren, werden de kroontjes vol trots opgezet. Na het maken van de kroontjes, hebben de kinderen de tekeningen ingekleurd uit de tekenboeken. Het was een geslaagde dag, waar de kinderen enorm van hebben genoten!
  Kijk hieronder naar al die mooie knutsels en die lachende gezichtjes op de foto's.
  Goodwill en Stichting Vrienden van CityKids: Super bedankt voor deze mooie Knutsel Herfstdag!!!
  We kijken nu al uit naar de lachende gezichtjes en de knutsels van de kinderen van de locatie de Uitvinders (Den Haag - Boylestraat) waar op woensdag 11 november geknutseld wordt.
   
  Collage knutseldag het Roer
   
 • De Uitvinders (Boylestraat Den Haag) verwend met speeltoren en ontwikkelingsgericht materiaal!!!

  Niet alleen de kinderen  zijn enthousiast maar ook de ouders vinden het fantastisch. ‘Oh wat gaaf’ dat is wat iedere ouder zegt als zij het speeltoestel in de mooie opgeknapte buitenruimte zien en de kinderen zien spelen met de nieuwe ontwikkelingsgerichte materialen!

  Speeltoren: sommige kinderen kunnen de hele buitenspeeltijd lekker hangen of wiebelen op de schommel welke een onderdeel is van de speeltoren. Anderen spelen op het huisje en de glijbaan. Naast ontspanning zijn de schommels ook bedoeld ter ondersteuning van de behandeling. Kinderen die nog niet zelfstandig heen en weer kunnen schommelen, hebben namelijk de hulp nodig van de pedagoog. De pedagoog kan dan met het kind oefenen met het daarvoor bedoelde gebaar of woord of motorisch oefenen om zo zelfstandig te kunnen schommelen. Een mooie natuurlijke oefening!

  Ontwikkelingsgericht materiaal: Dit educatieve speelmateriaal is erg in trek bij de kinderen! Van puzzels tot rijgwerkjes, de kinderen willen er graag uit zichzelf mee spelen. Naast dat het leuk is, is het ook leerzaam. Vooral op cognitief en motorisch gebied kunnen de kinderen hier veel van leren. Naast ontspanning en plezier zijn de materialen ook bedoeld ter ondersteuning van de behandeling. De pedagoog oefent met het kind en daardoor leert het kind spelenderwijs!

  Zonder u was dit nooit gerealiseerd! Namens de kinderen, de ouders en de pedagogen van CityKids en natuurlijk namens Stichting Vrienden van CityKids!! 

  DE VOLGENDE FONDSEN HEBBEN DIT ALLEMAAL MOGELIJK GEMAAKT: Amantia Stichting, Het Sint Nicolaas Gasthuis, Stichting Jeugdfonds Wees een Zegen, Pasman Stichting, Fonds Kind & Handicap en Stichting Haags Groene Kruis Fonds!!!

  Speeltoren staand meisje Boyle

 • Lotte & Max poppen

  Op locatie zijn dit jaar verschillende opleidingen geweest waaronder Kindergebaren met Lotte & Max. 
  Stichting Best, BeST(e) beentje voor 010, hebben de aanschaf van de benodigde Lotte en Max poppen mogelijk gemaakt. Grote dank aan de Rotterdamse Studenten!!

  college Delft

   
  Het was genieten bij de Parel (Delft) van een super leuke voorstelling van Lotte en Max. Alle liedjes die de afgelopen tijd geoefend zijn, kwamen voorbij. Aan het eind nog op de foto en knuffelen. 
 • Het is een Blessing!!!

  Het eerste wat ouders opvalt als ze bij Citykids Blessing binnen komen is de mooie speelplaats. Wat een fijne speeltoestellen, stevige fietsen, een zandbak, een fantastisch speelhuisje en een fijne nestschommel! De kinderen beleven veel plezier aan deze mooie materialen. Daarnaast worden de materialen ook ingezet bij de behandeling, om zo de gestelde doelen te behalen met deze kinderen. Zo willen alle kinderen graag fietsen en leren ze hiermee deel- en beurtgedrag in te zetten. Want soms moeten de kinderen wachten tot ze kunnen fietsen. De kinderen zijn ook erg blij met de nestschommel. Voor sommige kinderen is dit een ontspannen activiteit. De kinderen vallen soms zelfs in slaap.

  Het ontwikkelingsgericht materiaal wordt ook met veel plezier gebruikt. De kinderen hebben al veel ontwikkeling doorgemaakt door gebruik te maken van deze materialen. Zo waren de kinderen eerst zelf niet in staat kralen te rijgen. Nu vinden de kinderen het juist leuk om zelfstandig kralen te rijgen. Daarnaast vinden de kinderen het ook leuk om een toren te bouwen en zo hun motoriek te ontwikkelen.

  Het is een Blessing dat wij al deze mooie speel- en ontwikkelingsgerichte materialen hebben mogen ontvangen en wij zijn de fondsen en sponsoren hier dan ook zeer dankbaar voor. De kinderen genieten van het speelmateriaal en het ontwikkelingsgerichte materiaal. Een groot succes dus!

  Onderstaande fondsen hebben hieraan bijgedragen.

  Stichting Elise Mathilde Fonds, DORC te Zuidland, Christine Bader Stichting Irene KinderZiekenhuis, Diakenen Zuidland, Stichting Kinderfonds Van Dusseldorp, Ars Donandi, Stichting Mundo Crastino Melliori, Stichting Mitialto, Stichting Goede Doelen Nh1816, Stichting Dutch Welfare Fund, Facilicom Foundation en Richard Groenewegen.

  Jongetje blessing 3

  Kind speelhuisje Blessing

  Nestschommel Blessing 2

 • Volop plezier met de nieuwe water- en zandtafel

  De langverwachte water- en zandtafel is binnen. Wat een feest voor de kinderen van de Gouvernestraat in Rotterdam! Dit is mogelijk gemaakt door een jubileumgift van de Van Cappellen Stichting. De kinderen zijn er enorm blij mee, kunnen er met elkaar omheen staan, samen spelen en de tafel kan zowel binnen als buiten gebruikt worden!

 • Nu ook snoezelen bij CityKids Blessing!

  Wat zijn we Stichting Goede Doelen Nh1816 en Christine Bader Stichting Irene Kinderziekenhuis dankbaar voor hun geweldige donaties. Door jullie hulp is onze droom werkelijk geworden. De kinderen genieten volop in de fantastische snoezelkamer! De foto's spreken voor zich.
 • Spetter, spatter, spater… Lekker in het water!

  Alle kinderen van onze nieuwe locatie Blessing in Zuidland hebben enorm genoten van de waterpretdag die mogelijk is gemaakt door Goodwill. Stichting Vrienden van CityKids heeft gezorgd dat alles voor deze vrolijke dag op locatie  geleverd en geïnstalleerd werd.

  Zo was er een REUZE zwembad neergezet op de speelplaats en was er ook een, toch best spannende, sproeier in de tuin geplaatst.

  De kinderen hebben heerlijk kunnen afkoelen en hebben er enorm van genoten!

  Bedankt Goodwill!!
  BUCR3447
   
   
 • Waterspeeldag in Capelle en Rotterdam

  Een aantal locaties heeft sinds kort een groot zwembad en divers materiaal voor een waterspeeldag. Vandaag op de laatste dag van juli, een bloedhete dag, hebben de kinderen van Capelle-Rivium en Rotterdam-Gouvernestraat genoten van een waterspeeldag. In Capelle is het nieuwe zwembad al in gebruik genomen, aan de Gouvernestraat gaat dit binnenkort gebeuren. 

  Hier de reactie vanuit Capelle:
  De kinderen hebben vandaag erg genoten van het nieuwe zwembad. Het zwembad is lekker groot waardoor veel kinderen tegelijk kunnen genieten van het water. CityKids Capelle is klaar voor alle warme zomerdagen!

  CA waterspeeldag 2020 IMG 1886

   CA waterspeeldag 2020 IMG 1861

  CA waterspeeldag 2020 IMG 1898

 • Groep Lollifant nu aan de Gouvernestraat

  De kinderen van groep Lollifant van onze vestiging in Capelle zijn recent verhuisd naar de Gouvernestraat in Rotterdam.
  Via onze stichting hebben ook zij allerlei ontwikkelingsgericht materiaal gekregen. Dit is mogelijk gemaakt dankzij een gulle gift van de Van Cappellen Stichting. Heerlijk om te zien dat de kinderen zich - met veel plezier - spelenderwijs kunnen ontwikkelen.
  Namens onze kids heel hartelijk bedankt!!

  speelgoed gouverne 2

   
 • Moestuin van De Pastorie groeit als kool

  De afgelopen weken hebben de zon en de regen de moestuin van De Pastorie erg goed gedaan! De groenten schieten uit de grond en de tomaten hangen aan de planten. We willen
  Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind heel hartelijk bedanken voor het doneren van de planten. We kijken er naar uit om de groenten uit eigen tuin te kunnen eten.
  Moestuin Pastorie4
   
  Moestuin Pastorie3
   
 • Locatie Delft: Dankbaarheid voor het nieuwe ontwikkelingsgericht (spel)materiaal

  Dankzij 2 sponsors van Stichting Vrienden van CityKids  en 
  Fonds 1818

  hebben we ook onze locatie Delft kunnen voorzien van nieuw educatief en ontwikkelingsgericht (spel-)materiaal.
  Hier een reactie vanuit deze locatie:
  Het is erg fijn dat we speelmateriaal hebben die aansluiten bij de observatielijst kleine stapjes, zodat we naast samen spelen gelijk aan doelen kunnen werken.
  Het nieuwe materiaal is een groot succes onder de kinderen. Zij hebben zichtbaar veel plezier met het spelmateriaal. Het materiaal wordt op verschillende manieren ingezet en intensief gebruikt.
  Namens team Delft enorm bedankt voor het nieuwe ontwikkelingsgericht (spel)materiaal!!
  foto Delft1
   
   
 • Kleuren maar!

  Alle groepen hebben tekeningen en tekenmateriaal ontvangen. De kinderen zijn direct aan de slag gegaan met het nieuwe materiaal. Heerlijk om ze zo bezig te zien met de tekeningen met cijfers en letters en diverse afbeeldingen van dieren. Spelenderwijze leren, wie wil dat niet?
   
  Dit is mogelijk gemaakt door een gezamenlijke actie van Stichting Tekenen voor Kinderen,  Drukkerij G.B. 't Hooft bv, Royal Talens Foundation en Stichting Physico.
  BRD tekenactie collage 2
   
 • Aangepaste stoel voor locatie Barendrecht

  Op locatie Barendrecht is een aangepaste stoel aangeschaft om de iets oudere en grotere kinderen optimaal te kunnen stimuleren tijdens activiteiten aan tafel. De kinderen zijn er erg blij mee. Bedankt! 

 • Nieuw (spel-)materiaal in Barendrecht

  Dankzij een drietal sponsors van Stichting Vrienden van CityKids Fonds Kind & Handicap, de van Cappellen Stichting en Fonds 1818 hebben we alle locaties kunnen voorzien van nieuw educatief en ontwikkelingsgericht (spel-)materiaal.

  Hier een reactie vanuit onze locatie Barendrecht:
  De kinderen, de pedagogen en de orthopedagogen zijn erg dankbaar dat wij nieuw ontwikkelingsgericht (spel)materiaal hebben gekregen. Het nieuwe materiaal is een groot succes onder de kinderen. Zij hebben zichtbaar veel plezier met het spelmateriaal. Het materiaal wordt op verschillende manieren ingezet en intensief gebruikt. De manier waarop het materiaal wordt ingezet is per groep afhankelijk, dit gezien hun ontwikkeldoelen en het dagprogramma. Door het nieuwe (spel)materiaal is de interesse van de kinderen opnieuw geprikkeld. Dit heeft een positief effect op hun nieuwsgierigheid en spanningsboog.

  Namens team Barendrecht enorm bedankt voor het nieuwe ontwikkelingsgericht (spel)materiaal.

   

  foto1 BRD

 • Nieuw (spel-)materiaal, ook in Capelle-Rivium

  Dankzij een drietal sponsors van Stichting Vrienden van CityKids Fonds Kind & Handicap, de van Cappellen Stichting en Fonds 1818 hebben we alle locaties kunnen voorzien van nieuw educatief en ontwikkelingsgericht (spel-)materiaal.

  Hier een reactie vanuit onze locatie Capelle-Rivium:
  Wij, de (ortho)pedagogen, zijn erg dankbaar! Maar vooral het geluk van de kinderen is het benoemen waard. Nieuw (spel-)materiaal is namelijk altijd een groot succes; wat is het? hoe werkt het? mag ik ook?

  De diversiteit in aanbod van het materiaal legt de focus op verschillende ontwikkelingsgebieden. De manier waarop het materiaal wordt gebruikt binnen de behandelsetting is per groep verschillend en afhankelijk van het betreffende niveau. Wel een overeenkomstig punt is dat de ontwikkeling van het individuele kind wordt gestimuleerd, wat een positief effect heeft op zijn of haar toekomstmogelijkheden.

  Namens ons allemaal, bedankt!!

  FZWK8261

 • Speelgoed voor Den Haag

  Het is altijd weer een feest als er nieuw speelgoed is. De kinderen van onze locatie in Den Haag zijn heel blij met het actie-reactie speelgoed dat ze gekregen hebben via een sponsor van
  Stichting Pallieter. Dat gaat ons weer reuze veel spelplezier opleveren😊!

 • Verrassing in de buitenspeelplaats van Capelle

  We hadden nog een kleine verrassing voor de kinderen van Capelle-Rivium in petto: Maandag 18 mei heeft Outdoor Toys Krimpen een zandbak aangelegd van 2 bij 2 meter. Dus nu kunnen de kinderen niet alleen genieten van de speeltoren, de trampoline en al het speelmateriaal maar dus ook in de grote zandbak. Fantastisch om met het mooie weer al die blije gezichtjes te zien!

  Stichting Vrienden van CityKids heeft dit mogelijk gemaakt door een donatie van het Denk & Doe mee-fonds van de gemeente Capelle aan den IJssel. Namens alle kinderen heel hartelijk bedankt!

  foto zandbak4

 • Playmobil voor Delft en Capelle aan den IJssel

  De kinderen van onze locatie in Delft zijn zeer blij met het Playmobil schooltje dat ze gekregen hebben via een sponsor van Stichting Pallieter.
  Ook de kinderen van groep Winnie van onze locatie in Capelle aan den IJssel hebben Playmobil gekregen.
  Altijd fijn om die blije gezichtjes te zien.

  Playmobil voor Winnie CA

 • Ontwikkelingsgericht materiaal voor de kinderen van Den Haag

  De afgelopen weken zijn de kinderen van CityKids Den Haag verrast met allerlei pakketjes aan de deur. Bij het uitpakken hiervan kwamen de mooiste speelgoed materialen tevoorschijn.
  Van blokken, ballen, poppen en kralen tot boekjes, tel spelletjes en enorm poppenhuis.
  Naast dat deze spelmaterialen op zichzelf al ontzettend leuk zijn en voor veel plezier zullen zorgen, kunnen de juffen en meesters van CityKids kinderen met deze materialen uitdagen zich op verschillende vlakken te ontwikkelen.
  Zo kan de fijne motoriek geoefend worden door kralen te rijgen en wordt het fantasiespel gestimuleerd door met het poppenhuis vadertje en moedertje te spelen.
  Zowel de kinderen als medewerkers van CityKids zijn ontzettend dankbaar voor al het moois dat zij hebben mogen ontvangen.
  Dit materiaal is mogelijk gemaakt door onze sponsors Fonds 1818 en Fonds Kind & Handicap

 • Een nieuwe trampoline in Capelle

  Dat was even een mooie verrassing: Op de locatie van CityKids in Capelle-Rivium staat een nieuwe trampoline, heerlijk laag bij de grond, dus de kinderen kunnen er zo instappen en springen maar!
  De trampoline is op Bevrijdingsdag geleverd en geplaatst door Outdoor Toys Krimpen. De kinderen hoefden zo geen dag hun buitenspeelplaats te missen en kunnen vanaf 6 mei hun energie heerlijk kwijt op de trampoline.
  De blije gezichtjes zeggen genoeg.
  En binnenkort volgt er nog een verrassing.

  De trampoline is mogelijk gemaakt, net als de rest van de buitenspeelplaats, door het Denk en Doe Mee! Fonds van de gemeente Capelle aan den IJssel. Super bedankt!!

 • Pingpongtafel en knutselspullen voor De Pastorie

  Afgelopen week (medio april 2020) heeft De Pastorie een pingpongtafel in ontvangst genomen. De bewoners hebben deze samen in elkaar gezet. Hierbij werden onderling afspraken gemaakt, hulp aan elkaar geboden en samen nagedacht. Een mooi proces om te aanschouwen als woonbegeleiding, want dit draagt bij aan een positieve groepsdynamica. Nadat de tafel was opgebouwd, begonnen de eerste rondes gespeeld te worden. Sommige bewoners met een competitieve insteek, anderen met de insteek van een gezelligheidsspel. Na een paar dagen pingpongen zijn bij sommige bewoners zelfs al ontwikkelingen te zien in hun fijne motoriek! Dit is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Hiernaast is er veel gezelligheid rondom het spelen en wordt dit dagelijks gedaan, zowel bewoners tegen elkaar als bewoners tegen de woonbegeleiding.  

  De knutselspullen worden op De Pastorie tevens in dank afgenomen. Soms slaat de Corona-verveling toe en door te kunnen knutselen is er voor de jongens weer een nieuwe activiteit die zij kunnen ondernemen. Het is super leuk om te zien hoe de creatieve geest van de jongens naar boven komt nu er materialen in huis zijn. Ook brengt het knutselen op gang dat de bewoners hiermee contact zoeken met hun familie door tekeningen op te sturen. De bewoners zelf raken ook in verbinding met elkaar, doordat ze samen aan een tafel bezig zijn met tekenen. Het is mooi om te zien hoe de creatieve ontwikkeling gestimuleerd wordt door de knutselmaterialen.

  De bewoners en woonbegeleiding van De Pastorie willen jullie hartelijk bedanken voor het financieren van de pingpongtafel en knutselspullen. De impact van deze materialen is enorm positief op de bewoners en brengt een goede sfeer in de woning.

  Dit alles is mogelijk gemaakt door het Sint Laurensfonds. 

  Covid aanvraag Laurens5

 • Trampoline voor de jongens van De Pastorie

  Sinds het moment dat op De Pastorie een trampoline is geplaatst, zijn de bewoners er niet bij weg te denken! De jongens halen veel plezier uit het springen. De coolste trucjes worden uit de kast gehaald. Met soms spierpijn als gevolg, maar dan vooral van het lachen. Als woonbegeleiding vinden wij het prachtig om te zien hoe de bewoners in beweging zijn door de trampoline. Het is namelijk een goede work-out voor alle spieren, iets wat niet kan ontbreken in deze tijd waarin beweging extra belangrijk is. Tevens oefenen zij met delen en afspraken maken: heel positief dus! Het is geweldig om te zien wat voor aanwinst de trampoline is voor De Pastorie. Vanuit alle bewoners en woonbegeleiders onze hartelijke dank dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt. We zijn er heel erg blij mee!

  Nadia Hagenbeek namens het team van De Pastorie en de bewoners

  De aanschaf en plaatsing van de trampoline is mogelijk gemaakt door het Gehandicapte Kind.

  93362684 2917885404956962 1990766824014217216 n

 • Pasen in De Pastorie

  De jongens en de medewerkers van De Pastorie geven u graag een kijkje in hun leven tijdens de Paasdagen. Van Stichting Vrienden van CityKids hebben ze wat extra's gekregen om er met z'n allen gezellige dagen van te maken en dat is zo te zien en te lezen goed gelukt. Lees hieronder hun hun bericht.

  Afgelopen dagen is Pasen gevierd in De Pastorie. De bewoners hebben genoten van een uitgebreide lunch en een gourmet avond. De sfeer was zo goed, dat deze bijna te proeven was in de lucht! Nogmaals blijkt dat eten verbindend werkt. De bewoners en begeleiding willen jullie hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze feestelijke activiteiten. Het was een zeer geslaagde Paasviering!

  Met vriendelijke groeten,
  Nadia Hagenbeek namens het team van De Pastorie en de bewoners

  2020 PasenIMG 1539

  2020 PasenIMG 1540

 • Lekkers voor Pasen

  Op Goede Vrijdag heeft Stichting Vrienden van CityKids met dank aan haar sponsor Fonds Kind & Handicap alle locaties blij verrast. In Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Delft en Rotterdam zijn de lekkerste taarten van Bagels & Beans gebracht. De kinderen en ook de medewerkers hebben hiervan genoten.

  Naast het lekkers hebben we ook een aantal beertjes van Fonds Kind & Handicap gekregen waar de kinderen uiteraard super blij mee waren. Een knuffel is altijd beregezellig.
  De tractatie en de beertjes komen dinsdag nog naar Den Haag.

  Fonds Kind & Handicap, heel hartelijk bedankt. Wat hebben jullie iedereen verrast!.

  paastractatie Capelle

   paastractatie Barendrecht2

   paastractatie collage Deflt

 • Bagels & Beans verwent de jongens van De Pastorie

  Een goede buur is goud waard, zeker in deze roerige periode. Stefanie, eigenaar van Bagels & Beans, heeft haar zaak helaas tijdelijk moeten sluiten wegens het Corona virus. Een hoop heerlijke etenswaren had Stefanie nog in haar zaak en zij heeft daar een mooie bestemming voor gevonden: de jongens van De Pastorie. Dolblij waren ze met dozen vol met verse lekkernijen zoals komkommers, (rucola) sla, tomaten, citroenen, tonijnsalade, hummus, cream cheese, ham, kip en bacon.
  Stefanie, super bedankt! Zodra je weer open bent, komen we graag weer bij je genieten van al het lekkers en je gezelligheid. Hopelijk is dat binnenkort.

  Pascal en Edward  

  Pascal Stefanie in

  voor De Pastorie

 • Muziekactiviteit in Capelle

  Dit jaar staat er twee keer een muziekactiviteit op het programma. Jan Hendrik en Jurrejan gaan de locaties af en zij schotelen elke groep een muzikaal half uurtje voor.

  Donderdag 5 maart was de aftrap in Capelle aan den IJssel. Wat een genot om te zien hoe de kinderen genoten van het trommelgeluid en alle speciale muziekinstrumenten die Jan Hendrik meegenomen had. Met fantastische geluiden zoals regen in het regenwoud, een kikker, muziek uit een pompoen of een citroen. Overal komt geluid uit!! Na het half uurtje vroeg een aantal kinderen al weer naar de volgende keer. Voor Capelle is dat 15 oktober. Eerst gaan Jan Hendrik of Jurrejan naar Barendrecht (20 maart), Delft (2 april) en Den Haag (17 april).

  Muzikale groet van Stichting Vrienden van CityKids, met dank aan onze sponsors!

   

   

 • Extra fixatievestjes

  Niet alle kinderen zitten even stil in de bus en er zijn zelfs kinderen die de autogordel (ook tijdens het rijden) los maken. Om er voor te zorgen dat iedereen veilig vervoerd kan worden, heeft Stichting Vrienden van CityKids 2 extra fixatievestjes gedoneerd.

 • Voorjaarsvakantie in De Pastorie

  De doelgroep jongens - 18 tot 25 jaar - zijn soms ietwat moeilijk te motiveren voor het ondernemen van leuke activiteiten. Zelfs wanneer ze deze zelf inbrengen, komt het op de dag zelf vaak voor dat zij toch wat anders willen. De woonbegeleiders van CityKids werken hard aan het motiveren van de jongens. Voor de ene activiteit lukt het beter de gehele groep te motiveren dan de andere. Uiteindelijk draaien de uitjes voor de jongens en hun begeleiders om verbinden en het doorbrengen van een leuke tijd. In de voorjaarsvakantie zijn de begeleiders met de jongens gaan lunchen in de Zwart Janstraat bij 7days. Het was een leuke wandeling daarnaar toe en gezellig in de lunchroom. Op de andere dagen viel de regen met bakken uit de lucht. Er is toen gekozen om een groepslunch te organiseren. Alle jongens deden actief mee en bereidden verschillende broodjes voor elkaar. Op deze manier heeft Stichting Vrienden van CityKids - dankzij onze sponsors - de voorjaarsvakantie van de jongens van De Pastorie een stuk leuker kunnen maken. 

 • Tekenen voor Kinderen bij CityKids Capelle

  Een aantal kinderen heeft kennis kunnen maken met een nieuwe activiteit die ons aangeboden is door Stichting Tekenen voor Kinderen. Een tekenaar van deze stichting komt speciaal tekenen voor een kind.
  Op donderdag 30 januari was Monique onze gast en heeft voor 8 kinderen een mooie tekening gemaakt, uiteraard samen met het kind. Ze had ook speciaal een voorbeeld- en aanwijsboekje gemaakt zodat een kind zelf zijn / haar favoriete dier of vervoermiddel kon uitkiezen. Ook werd ingegaan op het actuele thema (winter) en de kleuren. De kinderen mochten zelf meekleuren en natuurlijk ook de kleurpotloden kiezen om hun tekening in te kleuren. Geel was een favoriete kleur en een olifant en een giraf de favoriete dieren. De kinderen vonden vooral de dikke potloden fijn om te kleuren; favoriet was het toverpotlood (met 4 kleuren). Monique nam de eerste keer meer tijd en liet ook na afloop het aanwijsboekje zien aan de pedagogen en hoe zij die uurtjes ervaren had.
  Monique komt in ieder geval nog 3 keer tekenen met / voor deze kinderen. Dat worden vast weer leuke donderdagochtenden!
  Na evaluatie gaan we kijken of deze activiteit ook leuk is voor kinderen op onze andere locaties.
  Monique, super bedankt en graag tot ziens!!

 • Besteding van Intertoys kadobon van Goodwill

  Voor maar liefst 100 euro mochten de kinderen van CityKids Den Haag winkelen bij de Intertoys. We hadden deze kadobon gewonnen via het insturen van een leuke foto na ontvangst van het kinderkerstpakket van Goodwill.

  Met z’n achten zijn we op pad gegaan en hebben we ontzettend veel moois buit gemaakt. Zo hebben we onder andere verschillende sensopathische spel materialen aan kunnen schaffen en spelletjes om kleuren, vormen, letters en cijfers te leren herkennen. Tevens hebben we een prachtige disco lamp kunnen kopen om lekker uit te kunnen rusten met sfeerverlichting en soms ook gezellige feestjes te vieren.

  Alle kinderen van CityKids Den Haag zullen enorm veel plezier beleven van de nieuwe materialen.We willen Goodwill dan ook heel hartelijk bedanken voor dit grote kado.

  Veel liefs van alle kinderen en hun begeleiders!

 • Blij met aangepaste kinderstoel

  Door de donatie van Stichting DaDa hebben we een Bello 2 stoeltje kunnen aanschaffen voor onze locatie in Barendrecht. Deze aangepaste kinderstoel is een welkome aanwinst voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben waardoor zij langer en zelfstandig kunnen zitten. En dus de kinderen veel meer levensplezier biedt.
  Stichting DaDa, namens de kinderen uit Barendrecht, super bedankt voor jullie donatie!

 • Lang gewacht en uiteindelijk gekomen: de TOVERTAFEL

  Sinds 6 januari heeft CityKids locatie Den Haag een heuse Tovertafel! De tovertafel bevat speelse interactieve lichtprojecties waar de kinderen mee kunnen spelen en bewegen. Zo kan je met de tafel verfspetters laten knappen, voetballen, racen met auto’s, zwemmen tussen de vissen en nog veel meer! We zijn er echt mega blij mee, de kinderen vinden het fantastisch. We willen dan ook de fondsen die de Tovertafel mogelijk hebben gemaakt bedanken. We maken iedere dag met veel plezier gebruik van de Tovertafel!

  De Tovertafel is mogelijk gemaakt door Stichting Bladt Charity en Fonds 1818 via Stichting Vrienden van CityKids. Met jullie gift zorgen jullie dagelijks voor veel blije gezichtjes. Dank jullie wel!!

 • Kerstvakantie in De Pastorie

  De afgelopen 2 weken hebben de jongens van De Pastorie verschillende leuke uitjes mogen doen. Als eerste willen wij Stichting Kruimeltje, Stichting Vrienden van CityKids en Hans den Oudendammer hartelijk bedanken voor dit financieel mogelijk maken.Ten tweede een bedankje voor onze vrijwilligers Dhamindra en Christel die ons wekelijks helpen op De Pastorie en ook mee gingen naar een of meer uitjes.
  In de eerste week van de vakantie viel Kerst. Op de Kerstdagen hebben de jongens genoten van een Kerst- ontbijt, lunch en avondmaal zoals “thuis”. Lekker eten verbindt en dit was hier ook het geval. Die week is een aantal jongens ook naar de film geweest, is er gebowld en gelasergamed. Vooral dit laatste vonden de jongens super tof om te doen!

  De tweede week bestond elke doordeweekse dag weer uit een activiteit. Op maandag hebben de jongens glow in the dark midgetgolf gespeeld. Een hele uitdaging in het donker met al die lichten! Op Oudejaarsdag was het een keer tijd om niet te koken en eten te bestellen, ook erg positief ontvangen door de jongens. Op Nieuwjaarsdag stond er in de middag een uitgebreide lunch klaar voor de jongens. Dit werd met dank afgenomen. De dag erna zijn de jongens naar de pannenkoekenboot in Rotterdam gegaan. Het was erg mooi om de stad Rotterdam te zien, met elkaar te spreken over verschillende plekken en lekker te eten. Een zeer geslaagd uitje! Op de laatste dag zou er een boswandeling gemaakt worden om fris het nieuwe jaar in te gaan. Helaas liet het weer dit niet toe en viel de wandeling in het water.

  Al met al was het een zeer geslaagde vakantie en hebben wij met z’n alle genoten van de uitjes. Wij als begeleiding zijn erg dankbaar dat zo’n geslaagde Kerstvakantie mogelijk gemaakt kon worden door een aantal donateurs. Want een band opbouwen en gezelligheid creëren lukt soms beter in een nieuwe omgeving. Met een goed gevoel gaan het team en de jongens het nieuwe jaar in.

  Hartelijke groeten,
  Bewoners en Team van De Pastorie

 • Sinterklaas 2019

  Op alle locaties is Sinterklaas gevierd op 5 december. Dit jaar heeft Stichting Vrienden van CityKids de kadootjes voor de groepen verzorgd als ook de Sint en Pietenoma voor onze locatie in Barendrecht. Zij werden met open armen ontvangen door de kinderen. Elke groep kreeg tijd  met de Sint en de Pietenoma die sommige kinderen nog herkenden van vorig jaar. De kadootjes, ontwikkelingsgericht materiaal, waren zeer welkom bij de kinderen, ook op de andere locaties. Super fijn al die blije gezichtjes.

 • MonkeyTown

  Op donderdag 28 november 2019 is CityKids Den Haag met 35 kinderen en begeleiders naar MonkeyTown in Rijswijk geweest. Dit uitje werd mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van CityKids.

  We hebben een onwijs leuke dag gehad. De kinderen hebben trampoline gesprongen, geklauterd, van glijbanen gesjeesd en in de ballenbak gespeeld. Tussen de middag kreeg iedereen patatjes. Mmm we hebben hier zeker van gesmuld. Na het middageten kon iedereen nog even in de binnenspeeltuin spelen en daarna zijn alle kinderen en begeleiders met een moe, maar voldaan gevoel naar huis gegaan.

 • Liever een donatie dan een cadeau

  De kinderen van CityKids Capelle-Rivium zijn door Stichting Pallieter blij gemaakt met divers materiaal. ter ondersteuning van hun ontwikkeling en uiteraard voor hun plezier. Met dank aan een inwoner uit Capelle die geen cadeautjes voor zijn 80e verjaardag wenste maar liever geld voor 2 Capelse doelen. 

  We hebben mooie reacties ontvangen van de groepen: 
  "Wij, van Iejoor en Tijgertje, hebben met de vloeistoftegels en opstapjes gespeeld. Het was een groot succes."
  "Ik had een parcours neergelegd en de kinderen gingen vanzelf achter elkaar aan. Het was leuk samenspel maar sommigen wilden ook alleen op de vloeistoftegels zitten. Zeker toen de kinderen in de gaten kregen dat ze zelf door te drukken op de tegels de vloeistof konden verplaatsen. Wij zijn super blij met deze cadeau's. Dank je wel."

 • Sinterklaasfeest in Bungelland

  Op 18 november hebben Stichting Pallieter en Bungelland o.a. onze kinderen verwend met een super Sinterklaasfeest. Bungelland was die maandag speciaal open voor zieke kinderen en kinderen met een beperking.
  Onze kinderen van de locatie Capelle-Rivium zijn met een grote groep naar Bungelland gekomen en ook een aantal kinderen van de locatie Barendrecht heeft met hun ouders (en broertjes en zusjes) het indoor speelparadijs bezocht. 
  Uiteraard ontbraken de Sint en zijn Pieten niet. De kinderen en hun gezin / begeleiding konden heerlijk klauteren, springen, glijden en nog veel meer: Ze konden geschminkt worden, versierd worden met glittertattoo's, lachen met Clown Kiekeboe en met Bungel of boksen tijdens de boksclinic. Er werden ook nog portretten geschilderd en tekeningen naar wens gemaakt. Zelfs de brandweer was aanwezig met brandweerauto die van binnen en van buiten kon worden bewonderd. Ook was er voor iedereen gezorgd voor een patatje, een snack en een drankje en natuurlijk ook iets lekkers voor thuis. Een heerlijke verwennerij: Bungelland en Stichting Pallieter heel hartelijk bedankt!!

 • Muziekactiviteit in Capelle en Delft

  Ook dit jaar stond de muziekactviteit met een therapeutische inslag weer op de kalender. Muziektherapeut Jurrejan was 15 november in Capelle-Rivium en 29 november in Delft. Voor elke groep had Jurrejan een half uurtje om de kinderen met diverse muziekinstrumenten kennis te laten maken. Voor de 3 groepen in Delft was het een nieuwe, mooie ervaring: Het was super om de kinderen te laten genieten van dit muzikale feestje. Wie weet komt er ooit een CityKids hit uit!
  Daar onze kinderen zo van muziek genieten, willen we volgend jaar de muziekactiviteit vaker op de kalender zetten.

 • Zwemuitje in herfstvakantie

  Vrijdag 25 oktober was al weer het vijfde en laatste zwemuitje. Dit jaar konden we elke schoolvakantie een uurtje zwemmen in Zwembad Oostervant. De kinderen van de locatie Barendrecht en Capelle-Rivium plus ouders, pedagogen en vrijwilligers hebben weer volop kunnen genieten tijdens dit zwemuitje. De nieuwe glijbaan was een groot succes.
  Altijd mooi om zoveel blije gezichten te zien, elkaar te ontmoeten en mooie verhalen te horen, zoals hoe leuk het piratenuitje was en de pleinbioscoop op locatie (Barendrecht) afgelopen dinsdag.
  Ook altijd fijn iedere keer een paar nieuwe gezichten te zien van ouders en kinderen die pas bij CityKids zijn en van kinderen die voor de eerste keer komen zwemmen. Dit keer hadden zich ook een aantal nieuwe vrijwilligers aangemeld. Onmisbaar bij uitjes en altijd handig die extra handjes. En het is altijd spannend om te zien hoe de kinderen reageren.
  Drie moeders van de locatie Barendrecht zoeken elkaar bij uitjes altijd op, kletsen gezellig bij en hebben zelfs een bijnaam: De Beppers!
  Dit uitje is mogelijk gemaakt door één van de sponsors van Stichting Vrienden van CityKids:het Sint Laurensfonds, Iedereen heel hartelijk bedankt voor jullie hulp en steun. Samen kunnen we mooie dingen voor deze kids doen!!

   

 • De Pleinbioscoop bezoekt Barendrecht

  Herfstvakantie, en dus gaan we leuke dingen doen! Met dit heerlijke herfstweer lekker buiten spelen, zwemmen (a.s. vrijdag) en naar de bioscoop. Of liever gezegd de bioscoop komt naar ons toe en wel de Pleinbioscoop. 's Ochtends om 7.30 uur waren Annabel, Alyssa en Sibe al op locatie om de grote hal om te toveren in een filmzaal: stoeltjes, kussens en matten werden klaargezet, de ramen werden verduisterd, popcorn en spekjes kwamen te voorschijn en natuurlijk het grote scherm en de projector. Om 10.30 uur was het dan zo ver. Ook ouders waren van harte welkom in de unieke "CityKids Pleinbioscoop" met als film Rita en de krokodil. Eigenlijk waren het allemaal korte filmpjes over toepasselijke onderwerpen, zoals vogels voeren, Halloween, Kerst en skiën.
  Wat was dat genieten voor de kinderen van CityKids en ook van Kibeo. Ongelooflijk dat de kinderen zo rustig naar het grote scherm bleven kijken. Het filmavontuur eindigde om 11.15 uur waarna de kinderen gingen eten en de grote hal werd opgeruimd. Net als in de "echte" bioscoop lag er overal popcorn op de vloer.
  Pleinbioscoop heel hartelijk bedankt!

 • De (City)Kids zitten er warmpjes bij

  Wat waren de kinderen van CityKids Barendrecht blij met de mooie pakketjes die ze gekregen hebben van Het Troostdekentje Zuid-Holland-Zuid. Ook van diverse ouders heeft de stichting al mooie berichten ontvangen. In het pakketje zat een lekker warm dekentje, een knuffel en een klein kadootje voor de ouders. Wat een werk om al die mooie dekentjes en knuffels te maken, maar vast heel dankbaar werk.
  Deze week gaan de pakketjes ook naar CityKids Capelle en Delft. En vorige week heeft CityKids Den Haag de pakketjes ontvangen van Het Troostdekentje Zuid-Holland-Noord.
  Alle handwerkers van Troostdekentje heel hartelijk bedankt voor de leuke kado's. Echt hartverwarmend!

 • Piratenuitje was weer fantastisch!!

  SCR for Kids organiseert elk jaar een fantastisch uitje speciaal voor zieke kinderen. Dit jaar was het uitje op zondag 13 oktober. Stichting Vrienden van CityKids was weer benaderd om een aantal gezinnen mee te laten varen door de Rotterdamse haven met entertainment aan boord en uiteraard allerlei lekkers. Voor de kinderen hadden we piratenpakjes en wat andere piratenbenodigdheden gekocht.
  Wilt u weten hoe het uitje geweest is lees dan hieronder het verslag van één van de ouders:

  Een hele goede morgen,
  Bij deze wilden we jullie ontzettend bedanken voor de onwijs leuke dag gisteren op de Contessa.
  Wat was het leuk, de meiden en wij hebben genoten.
  Het was erg goed geregeld allemaal en er was aan alles gedacht.
  Er liepen de hele tijd piraten rond en er was zoveel aandacht voor alle kinderen die er waren.
  Alleen maar lof voor het personeel wat er liep, mede dankzij hun liepen alle kinderen met een big smile rond de hele tijd.
  Er werd gezongen en gedanst, er was zelfs McDonald's aan boord.
  Aan het eind kregen alle kinderen nog een tas met leuke spullen erin.
  We hebben genoten van het rondvaren door Rotterdam.
  Het was een feestje voor jong en oud.

  En ook de foto's spreken voor zich. Het was weer genieten, ook door het mooie weer. Jammer genoeg is er op de Contessa maar beperkt ruimte en kunnen er ook geen kinderen in een rolstoel mee. We hopen uiteraard dat er volgend jaar ook weer een aantal CityKids gezinnen mee mogen. SCR for Kids heel hartelijk bedankt. Graag tot het volgende piratenuitje!

 • Op Dierendag naar kinderboerderij De Klaverweide

  Op Dierendag stond het uitje naar de kinderboerderij De Klaverweide voor onze kinderen in Capelle gepland.Uiteraard waren ook ouders en broertjes en zusjes weer van harte welkom als ook onze onmisbare vrijwilligers. De kinderen vonden de dieren spannend, de grote koeien en varkens, de kleine knaagdieren, de geitjes, de kippen, caviaatjes........Heerlijk om de kinderen te zien genieten, ondanks de regen. En toen het droger werd, kon er nog heerlijk gespeeld worden. De plassen water bleven trekken. Lekker door de plassen lopen. En na afloop in de stal heerlijk nog even nagenieten van een drankje en een koekje. En daarna met de bus naar CityKids Capelle-Rivium.

 • Speeltoestel en meer...

  Eindelijk was het zo ver na de zomervakantie: Er werd gestart met het vergroten van de buitenspeelplaats van onze locatie in Capelle-Rivium. Heerlijk met elkaar schommelen,  van de glijbaan roetsjen, klauteren en natuurlijk gebruik maken van al de fietsjes, driewielers en het andere spelmateriaal. We zijn onze sponsors, de Van Cappellen Stichting en het Denk en Doe Mee! fonds, bijzonder dankbaar dat nu ook onze kinderen (veilig) buiten kunnen genieten. 

 • Capelse Familie Verwendag

  Zaterdag 31 augustus was de Capelse verwendag georganiseerd door Stichting Pallieter. En of we verwend zijn! Ook CityKids families waren uitgenodigd! Wat was het een heerlijke dag. Er was zoveel te doen en zoveel vrolijke kinderen en ouders die van zon zorgeloze dag volop hebben genoten. Stichting Pallieter, dank jullie wel voor de heerlijk dag! Foto’s zeggen alles.

 • Buitenspeeldag bij CityKids Barendrecht

  Vrijdag 23 augustus vond de buitenspeeldag voor de kinderen van  CityKids Barendrecht plaats, op hun eigen locatie. Gestart werd met een lekkere lunch en om 14.00 uur was het plein omgetoverd tot speelparadijs. De kinderen hebben genoten van het springkussen, de bellenblaasmachine, de nieuwe fietsen en de mooie aquaplay baan!
  Met dank aan de sponsors van Stichting Vrienden van CityKids: Bakker Klootwijk, AH Lijnbaan, Sint Laurensfonds!!

 • Buitenspeeldag aan het Emmaplein

  Dinsdag 20 augustus waren de kinderen van Capelle-Rivium met hun (groot)ouders en broertjes en zusjes te gast in het herenhuis met de fantastische tuin aan het Emmaplein in Rotterdam. De familie Sandberg had ook voor dit uitje deze mooie plek weer beschikbaar gesteld. Onze timing was perfect. Later op de ochtend kwam de regen nog met bakken uit de lucht, kort na 12 uur werd het droog en kwamen de kinderen binnendruppelen.
  De kinderen werden verwelkomd met een heerlijke lunch: broodjes, eierkoeken en krentenbollen, geschonken door Bakker Klootwijk, met worstjes en kaas. Fruit van AH Lijnbaan Rotterdam. De drankjes met wat lekkers waren verzorgd door onze gastheer en gastvrouw. Na de lunch kon er heerlijk gespeeld worden in de tuin en binnen. Van Speel-o-theek Berend Botje uit Capelle aan den IJssel hadden we diverse spelmateriaal geleend, zoals een glijbaan, poppenwagens, keyboard playmat en bouwstenen voor een ridderkasteel. En ook de bellenblaasmachine en het springkussen waren een groot succes.
  Via een donatie van het Sint Laurensfonds, die ons ook dit jaar weer ondersteunt, hebben we voor deze buitenspeeldag (en die van vrijdag in Barendrecht) driewielers en aquaplay waterbanen gekregen. Vooral de duo driewieler was een groot succes. De kinderen kunnen na de buitenspeeldag(en) nog veel plezier hebben van de fantastische driewielers en de waterbanen want ze zijn meegegaan naar Capelle. En ook in Barendrecht staan een aantal driewielers en een waterbaan klaar voor de buitenspeeldag.
  Ook dit uitje is weer mogelijk gemaakt door de sponsors van Stichting Vrienden van CityKids en door de vele vrijwilligers. Super bedankt!

 • Naar de bios!!

  Dat was genieten woensdagmiddag 7 augustus. De kinderen van CityKids en hun gezin waren door Stichting Pleinbioscoop uitgenodigd om in het Museumpark van een kinderfilm te genieten.
  En het was gelijk de aftrap van de Pleinbioscoop die ’s avond officieel van start ging. Negentien zomeravonden film in het hartje van de stad, van 7 t/m 25 augustus.

  De kinderen werden getrakteerd op ranja en popcorn en daarna was het drie kwartier genieten van allerlei korte filmpjes van Rita en de krokodil met thema’s zoals (uiteraard) in de bioscoop, zwemmen (waar onze kinderen ook zo van genieten), de groentetuin en in het park. De meeste kinderen zaten op hun stoel of een zitzak aandachtig te kijken naar de avonturen van de krokodil, ondertussen genietend van een zakje popcorn Het was spannend, zo’n filmavontuur, heerlijk die popcorn en de ranja, gezellig en zeker voor herhaling vatbaar.

  Pleinbioscoop heel hartelijk bedankt, vooral Annabel en Alyssa. En succes de komende (film)avond, met hopelijk mooi weer.

  Onze kinderen in Barendrecht krijgen de Pleinbioscoop nog op bezoek!

  YHNU5186QXZC2388

 • Zomervakantie en dat betekent ZWEMMEN!!!

  Elke vakantie kunnen “onze” kinderen een uurtje zwemmen in het Oostervant zwembad en dat zwemuitje stond weer gepland op vrijdag 26 juli. En omdat het vakantie is, is het hele gezin uitgenodigd. Steeds meer ouders maken hier gebruik van om samen met hun kind(eren) te gaan zwemmen. En ook zij ervaren dat het een groot plezier is voor iedereen: de kinderen, ouders en broertjes en zusjes, de -onmisbare- vrijwilligers en onze medewerkers. De foto’s zeggen genoeg!! Vandaag was verkoeling zeer welkom want het was weer een warme zomerdag.
  Dit keer zwommen ook 2 jongens van De Pastorie uit Rotterdam Noord mee. In De Pastorie kunnen jongens in de leeftijd van 16 -25 jaar beschermd en begeleid wonen.

  Deze zomer hebben we nog de buitenspeeldagen aan het Emmaplein. Het volgende zwemuitje is in de herfstvakantie op vrijdag 25 oktober. Zien we jullie dan weer?
  Ook dit fantastische uitje is weer mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van CityKids.

   

 • Ook CityKids Groot Rijnmond naar Blijdorp

  Aan een uitje naar Diergaarde Blijdorp beleeft elk kind veel plezier. Dus dit jaar stond Blijdorp zowel bij CityKids regio Haaglanden als regio Groot Rijnmond op de kalender. De kinderen van Den Haag en Delft hebben op vrijdag 3 mei genoten van alle dieren, de speeltuin en van elkaar en op 21 mei was het eindelijk zo ver voor de kinderen van Capelle aan den IJssel en Barendrecht.

  Hieronder een kort verslag van Rosan (pedagoog van Capelle):
  Het is altijd spannend hoe de kinderen van Capelle op zo’n uitje reageren. Maar ze deden het allemaal verbazingwekkend goed! Ze genoten van het wandelen, spelen in de speeltuin, lekker frietjes eten en het contact met de vrijwilligers. Want wat leuk vonden onze kids dit! Een heleboel mannelijke vrijwilligers voor de verandering waar onze kinderen heel goed op reageerden. Normaal gesproken zijn ze natuurlijk voornamelijk omringd door vrouwen. Zo deden de mannen een rolstoelrace met twee van onze kids, die hierdoor niet bijkwamen van het lachen! Voor ons was het ook fijn want wat behulpzaam waren alle vrijwilligers! Met deze hulp konden de pedagogen net zo erg als de kinderen genieten van dit dagje uit.

  Stichting Vrienden van CityKids is bij de organisatie van deze twee Blijdorp uitjes enorm gesteund door Centramed, Stichting Facilicom Foundation, Goodwill, Blok’s Paperwork en CityKids. Zonder jullie hulp zijn deze uitjes niet mogelijk. Heel hartelijk bedankt hiervoor!

  groepsfoto Blijdorpcollage Facebook

 • CityKids Haaglanden naar Blijdorp

  CityKids Haaglanden (Delft en Den Haag) is dit jaar – op vrijdag 3 mei – voor  het eerst naar Blijdorp geweest. Lees hier het verslag:

  Rond 9 uur vertrekken we met 2 bussen naar Blijdorp Rotterdam. We worden uitgezwaaid door veel ouders, leuk! We beginnen al gauw met het zingen van liedjes: ‘de wielen van de bus’ en de peuters zingen goed mee.

  We verzamelen voor Blijdorp en wachten op de groep uit Den Haag. Na een groepsfoto gaan we ieder onze eigen weg. Groep Vos gaat langs de poolvossen richting de ijsberen. De kinderen vonden vooral het filmpje van de ijsberen mooi. Deze was te zien in een donkere grot.

  Daarna gaan we naar Amazonica, de grote vlindertuin. Dit was een hele belevenis! De vlinders kwamen dicht bij de kinderen en de temperatuur was hier zeer hoog. De kindjes kijken hun ogen uit. We gaan even zitten, eten een lekkere banaan en drinken wat.

  Dan langs de leeuwen richting de giraffen. Er is een babygiraffe die wild rondhuppelt! Via de neushoorns gaan we richting de nijlpaarden. De kinderen vinden het erg leuk om deze telkens in het water te zien duiken. De kinderen moeten hier erg om lachen.

  Dan is het tijd voor de lunch, we krijgen lekkere patatjes met mayonaise en drinken een wicky en krijgen als toetje een raketijsje.

  Dan wandelen we via de gorilla’s naar de olifanten. De olifanten staan buiten. Als laatste bezoeken we het Oceanium.  Hier kijken de kinderen volop naar de vissen, haaien en vele andere vissen. De vissen zwemmen boven de kinderen en zij volgen deze met hun hoofd!

  De tijd vliegt en voor we het weten is het al weer tijd om naar huis te gaan. Moe maar voldaan zitten we in het busje terug alle prikkels te verwerken. Om half 3 worden we opgewacht door alle ouders.

  Het was een heerlijk uitje met mooi weer, alleen op het eind een beetje regen. Alle kindjes hebben genoten, bedankt voor de leuke dag.

  Groetjes van Wendy, Hester, Tanja, Anne, Hilde, Marloes, Carmen (CityKids Delft).

  ETJO1350 SLTK9680

 • Zwemuitje op 3 mei

  Vandaag was het dan eindelijk zover. We gaan zwemmen! Rond half 9 werden de eerste kinderen van CityKids binnengebracht. Er was genoeg speelgoed meegenomen dus de kinderen konden eerst nog even spelen en de ruimte verkennen. Rond 9 uur was het tijd om wat te eten en drinken. Om 9.30 uur liepen de kinderen met de begeleiding richting de kleedkamers om omgekleed te worden in zwembroek, bikini of badpak. Ook als er even gewacht moest worden was dit geen probleem en werd er even gekletst. Eenmaal in het zwembad werden de kinderen begeleid en mochten zij zelf aangeven wat ze wilden doen. Er kon in het diepe bad gezwommen worden, in het kinder/babybadje gespeeld worden maar kinderen konden ook van de glijbaan of met grote vlotten spelen. De kinderen genoten zichtbaar van het uurtje zwemmen, er werd in het water gesprongen vanaf de kant en de kinderen liepen met een glimlach van oor tot oor, en de begeleiding dus ook. Rond 11.00 zijn de kinderen onder begeleiding terug gegaan naar de kleedkamers. Daarna zijn de kinderen opgevangen in de kantine, waar er nog even tijd was om iets te eten en drinken. Daarna was het weer tijd om terug te gaan naar CityKids.

  Kim Schriek (Barendrecht)

  Dit uitje is mede mogelijk gemaakt door Zwembad Oostervant en Goodwill.
  P.S. Het volgende zwemuitje is op vrijdag 26 juli a.s. Graag tot dan!

  NKFV1703IMG 2377

 • Pallieter week in Villa Pardoes

  Ook dit jaar heeft Stichting Pallieter weer een vakantieweek in Villa Pardoes gesponsord en wel van 19 tot 26 april. Ook 4 gezinnen met een kind dat in zorg / behandeling bij CityKids is, hebben heerlijk kunnen genieten in Villa Pardoes. Voor hen was er altijd een kinderverpleegkundige van CityKids in de buurt.
  De week begon op Goede Vrijdag en zo was een week weer voorbij. Er was ook zoveel leuks te doen! Uiteraard kwam Pardoes op bezoek en ook de Paashaas kwam een kijkje in de Villa nemen. Maar er was veel meer te doen, o.a. huifbedrijden en donderdagavond gezamenlijk pannenkoeken eten, met als afsluiting van de vakantie lekker dansen op de muziek van DJ Regenboog. Na afloop kregen alle kinderen een mooie Villa Pardoes medaille.
  En wat denken jullie van schminken, glittertattoos, snoezelen, bezoek van clowns, relaxen in het bubbelparadijs, ontdekkingstocht in het bos, reiki, knutselen, parpoefje schilderen, chocoladeparade, sporten, paard en wagen en natuurlijk bezoekjes aan de Efteling, Toverland en de Beekse Bergen…….onvergetelijk én hartverwarmend om al die blije gezichtjes te zien.
  Super bedankt, Stichting Pallieter! Volgend jaar weer?

  NOKZ0608SCJF8390

 • Paasuitjes 2019

  Dit jaar hebben we het Paasuitje verdeeld over 2 dagen: De dag voor Goede Vrijdag was het Paasuitje voor de kinderen van Capelle-Rivium en een dag eerder voor de kinderen van onze hoofdlocatie. De kinderen van Barendrecht hadden die dag op hun eigen locatie een lentefeest. Ook dit jaar waren we weer te gast bij de familie Sandberg. En wat een fantastische Paasuitjes waren het ook dit jaar weer! Onze gastheer en gastvrouw hadden ook nu weer gezorgd voor mooi weer, drankjes, koekjes en natuurlijk de fantastische locatie.

  Op woensdag kwamen de kinderen vanaf de hoofdlocatie rond 10.30 uur met het busje of wandelend. Donderdag kwamen ze al vanaf 8.15 uur met de taxi of een busje aan op het Koningin Emmaplein in Rotterdam. Een aantal kwamen met hun ouders en broertjes en zusjes die uiteraard op deze uitjes ook meer dan welkom waren. Het is altijd fijn om de ouders weer te spreken, de ouders vinden onderling contact ook fijn en het is fijn als het hele gezin kan genieten van een leuke dag. Even geen zorgen, gewoon lekker genieten met en van elkaar!

  Ontvangst was binnen in het grote herenhuis met koffie, thee, frisdrank, een lekkere (eier)koek en paaseitjes. De kinderen waren ongeduldig…wanneer gaan we nu eieren zoeken?? Zodra de tuindeuren open gingen, werden alle eieren in rap tempo gezocht, gevonden en verzameld in mandjes.

  Daarna was het heerlijk buiten spelen of gewoon lekker relaxen. We hadden hiervoor speciaal een aantal picknickkleden gekocht. Iedereen genoot van het prachtige lenteweer. Er kon gevoetbald worden, badminton gespeeld worden en er stond een springkussen waar maar wat graag gebruik van gemaakt werd. De ochtend ging super snel voorbij.

  En als lunch waren er heerlijke broodjes met worstjes, kaas en uiteraard een eitje.
  Na de lunch vertrokken de kinderen weer naar huis of naar hun CityKids locatie met een tasje paaseieren, een paaskado van onze gastheer en gastvrouw en een wit hesje van Goodwill dat ze thuis zelf konden versieren.
  Wat hebben de kinderen genoten! Het was een top dag met stralend weer, mogelijk gemaakt door alle begeleiders (ouders, stagiaires, vrijwilligers en medewerkers) en onze sponsors: Familie Sandberg, bakkerij Klootwijk, Sportbedrijf Rotterdam en Stichting Goodwill. Iedereen super bedankt!! Volgend jaar staat het Paasuitje vast weer op de kalender.

 • Kindvriendelijke inrichting Capelle-Rivium

  Op woensdag 10 april jl. heeft mevrouw Ans Hartnagel, Wethouder Integraal veiligheidsbeleid, leefbaarheid en sociale veiligheid, handhaving, jeugdbeleid en jeugdhulp van de gemeente Capelle a/d IJssel de officiële opening van de vijfde vestiging van CityKids verricht.
  Tijdens de opening zijn ook de klim- en klauterruimte, twee speciale zitvoorzieningen en een tovertafel in gebruik genomen, mogelijk gemaakt door donaties van de Van Cappellen Stichting, Stichting Physico en Stichting Kindertehuizen Rotterdam. Prachtig ontwikkelingsgericht materiaal, wat bovenop het speelplezier, ook een enorme stimulatie betekent voor de kindgerichte ontwikkeling en behandeling. Binnenkort volgt nog een speeltoestel in de buitenspeeltuin.

 • Snoezelkamer voor CityKids Barendrecht

  Op donderdag 7 maart 2019 is CityKids Barendrecht officieel geopend door mevrouw Reshma Roopram, Wethouder Zorg & Welzijn, Jeugd en Volksgezondheid van de gemeente Barendrecht. Tijdens deze opening werd ook de snoezelkamer officieel in gebruik genomen, gesponsord door Stichting Pallieter.

 • Zwemuitjes in de Kerst- en voorjaarsvakantie

  Na het succesvolle zwem(probeer)uitje in de herfstvakantie is besloten om dit jaar (2019) elke vakantie gebruik te maken van de mogelijkheid een uurtje te gaan zwemmen in Zwembad Oostervant. Inmiddels zijn er al weer 2 zwemuitjes geweest: Op vrijdag 4 januari en woensdag 27 februari. Zwempret voor de kinderen, hun ouders en broertjes en zusjes en uiteraard ook voor de (onmisbare) vrijwilligers, CityKids medewerkers en de stagiaires. Een hoop gespetter, lekker van de glijbaan af, dobberen in een band of lekker bezig zijn met een emmer, gieter, bal of ander speelgoed. Het was weer fantastisch om te zien hoeveel plezier de kinderen en hun gezin in het water  beleven. Graag tot het volgende zwemuitje in de meivakantie op vrijdag 3 mei!

 • Bungelland

  Op dinsdag 5 februari was het eindelijk zover, het uitje naar speelparadijs Bungelland! Om negen uur kwamen de kinderen vol verwachting aan bij Bungelland. Eenmaal binnen konden de kinderen naar hartenlust spelen en klauteren, er was genoeg te doen. Via het klimtoestel konden de kinderen samen met hun begeleiders naar boven klimmen. Er waren verschillende glijbanen waarmee de kinderen snel weer beneden waren. Ook was er een grote ballenbak en bouwhoek aanwezig. De kinderen hebben ook heerlijk kunnen springen op de trampolines. Het was mooi om te zien hoe de kinderen aan het genieten waren, er waren veel lachende gezichtjes te zien!

  Om half 12 werd er een erg lekkere lunch geserveerd, namelijk patatjes! Iedereen heeft hier heerlijk van kunnen smikkelen. Na de lunch konden de kinderen nog even genieten van Bungelland. Rond 12.15 vertrok iedereen weer richting CityKids, of terug naar huis.

  Mede dankzij de hulp van vrijwilligers en ouders, had ieder kind persoonlijke begeleiding. Erg fijn dat er zoveel enthousiaste vrijwilligers en ouders bij waren, dank voor jullie inzet!

  Bedankt Bungelland, dat wij zo fijn bij jullie konden spelen. Wij komen zeker nog eens terug!

 • Sinterklaas 2018

  Op 5 december is Sinterklaas op alle locaties gevierd. Voor de 2 locaties in Rotterdam (van Oldenbarneveltplaats en Gouvernestraat) was er een speciale Sinterklaas geregeld, uiteraard een goede vriend van de kinderen van CityKids. Dit jaar was de Sint zonder Pieten maar niet helemaal alleen want hij had wel de oma van de Pieten meegenomen, super gezellig! Voor alle kinderen van CityKids van Groot Rijnmond was er nog een extra cadeautje, een knuffel gemaakt door de dames van Het  Troostdekentje Zuid-Holland-Zuid. En de Sint had nog een verrassing: voor het personeel en de vrijwilligers een paar Happy Socks.

 • Muziektherapie 2018

  In november (2018) is er weer volop muziek gemaakt met en door onze kinderen op de diverse locaties in de regio Groot Rijnmond. Muziektherapie is ondersteunend aan de ontwikkeling van de kinderen. Ook dit keer was te zien dat elk kind zijn / haar eigen manier van deelnemen aan de muzieksessie had. De kinderen kwamen in beweging op het ritme van de muziek, reageerden op elkaar of hun omgeving, gingen op onderzoek uit en genoten van het zingen. Ook mooi om mee te maken en die lachende gezichtjes te zien.

  Vorig jaar beet Jan Hendrik Hootsen de spits af met muziek maken met de kinderen en dit jaar kreeg hij hulp van Jurrejan Straetemans en onze eigen Sandra Webbink. Elke locatie heeft inmiddels een tas vol muziekinstrumenten zodat op elk moment ook zelf muziek gemaakt kan worden.
  Muziektherapeut Jurrejan Straetemans was te gast op de locatie in Capelle. Hij had verschillende muziekinstrumenten bij zich en de kinderen mochten deze allemaal ontdekken en uitproberen. Het was leuk om te zien hoe de kinderen los gingen op de trommels en klankschalen! Ook de gitaar was interessant om aan te raken.
  Op hetzelfde moment was Sandra aan de slag met de kinderen op onze hoofdlocatie aan de Van Oldenbarneveltplaats in Rotterdam.
  En tot slot was er muziek aan de Gouvernestraat met Jan Hendrik én Jurrejan. De kinderen mochten op diverse muziekinstrumenten spelen. Je zag ze genieten. Het muzikale bezoek was opnieuw een groot succes! Met dank aan de sponsor: Stichting Blok’s Paperwork.

 • Spel- en knutselmateriaal voor De Wereld

  De kinderen van CityKids aan de Gouvernestraat hebben de donatie ontvangen tijdens de feestavond van  Stichting Pallieter, besteed aan knutselspullen en ontwikkelingsgericht materiaal. Zij zijn er erg blij mee, kijk maar op de foto’s hieronder.

 • Kinderwagen en grondboxen met mat

  Super blij zijn onze kinderen van de centrumlocatie met de dubbele kinderwagen en de 2 grondboxen met matten die we aangeschaft zijn dankzij de donatie van Stichting Blok’s Paperwork.

  Met goed weer kunnen de kinderen heerlijk naar buiten en is het weer minder dan kunnen de kleinsten lekker spelen in een grote box. De 2 groepen van het verpleegkundig kinderdagverblijf zijn blij met deze extra spullen.

 • Muziektas voor Delft en Barendrecht

  De kinderen van onze 2 gloednieuwe vestigingen in Delft en Barendrecht hebben net als de andere locaties nu ook een muziekinstrumententas, zie hieronder de reactie uit Delft:

  De kinderen in Delft zijn door de Stichting Vrienden van CityKids blij gemaakt met een geweldige muziektas ! Samen maken we muziek en zingen we liedjes.
  Heel erg bedankt !!

 • Daar zit muziek in !!!

  Vorig jaar konden de kinderen voor de eerste keer kennis maken met muziektherapie en dat was een groot succes. Woensdag 14 november 2018 was er eindelijk weer muziektherapie, mogelijk gemaakt door Stichting Blok’s Paperwork.

  In Capelle is muziektherapeut Jurrejan Straetemans langs geweest. Hij had verschillende muziekinstrumenten bij zich en de kinderen mochten deze allemaal ontdekken en uitproberen. Het was leuk om te zien hoe de kinderen los gingen op de trommels en klankschalen! Ook de gitaar was interessant om aan te raken. Het bezoek van de muziektherapeut was een groot succes!

  Op onze hoofdlocatie aan de Van Oldenbarneveltplaats in Rotterdam heeft onze verpleegkundige Sandra muziek gemaakt met de kinderen. We hopen dat zij dit vaker kan gaan doen!

  En aan de Gouvernestraat komt Jan Hendrik Hootsen op donderdag 29 november muziek maken met de kinderen. Zijn muzikale enthousiasme vorig jaar was aanleiding om meer met muziek te gaan doen met / voor “onze” kinderen. Dat gaat zeker goed komen nu iedere locatie een muziekinstrumententas heeft gekregen.

 • Wij zijn ‘Monuta Helpt Aanvrager van het Jaar 2018’!

  Utrecht, 7 november 2018 – Stichting Vrienden Van CityKids uit Rotterdam, mag zich vanaf vandaag ‘Monuta Helpt Aanvrager van het jaar 2018’ noemen. Dit heeft Anita Witzier, bestuursvoorzitter van het Monuta Helpt fonds, bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse evenement in evenementenlocatie Mereveld in Utrecht. De stichting was de favoriet en ontving een extra cheque van 1.000 euro. CityKids zal dit extra geld gebruiken voor ontwikkelingsgerichte middelen en activiteiten aanvullend op de palliatieve zorg voor kinderen die een verkorte levensverwachting hebben en hun gezin.

  Aanvrager van het jaar Stichting Vrienden Van CityKids v.l.n.r.: Phyllis Lander, Nicoline Cornelissen, Hester van der Kevie, Floris Groen (ouder), Ellen Reemst, Anette Kooij (Monuta Vlaardingen)
  “We zijn ontzettend trots dat we de Monuta Helpt jaarprijs mee naar huis mogen nemen. En dankbaar dat een van de ouders uit ons verpleegkundig kinderdagverblijf met ons de presentatie wilde geven om meer aandacht te krijgen voor palliatieve kinderzorg,” zegt Nicoline Cornelissen, projectmanager bij CityKids. “Elke dag werken onze pedagogen en kinderverpleegkundigen met kinderen en ouders die weten dat het leven van hun kind verkort is. Door ontwikkelingsgerichte zorg te bieden waarbij we echt kijken naar de behoefte van het kind en het gehele gezin proberen we de kwaliteit van het leven van de kinderen en hun gezin te vergroten. Met het bedrag dat we nu hebben gekregen gaan we onder andere extra activiteiten en ontwikkelingsgericht materiaal bekostigen. Bijvoorbeeld voor de nazorg. Zo hebben we voor een onlangs overleden kind voor het overlijden een koffertje aan de ouders gegeven waar zij alle herinneringen in konden doen. Daarnaast besteden we de donatie ook aan een driedaagse cursus voor onze kinderverpleegkundigen en pedagogen over palliatieve kinderzorg.”

  Genomineerden
  Het Monuta Helpt fonds steunt lokale initiatieven op het gebied van ouderenzorg, palliatieve zorg, mantelzorg of zorg voor nabestaanden. Van alle 95 toegewezen aanvragen in 2018 uit het hele land zijn vier initiatieven ‘Monuta Helpt Kwartaal Aanvrager’ geworden en genomineerd voor de jaarprijs. Tijdens het event hielden zij elk een presentatie waarna het aanwezige publiek kon stemmen op hun favoriete initiatief. De winnaar krijgt de titel ‘Monuta Helpt Aanvrager van het Jaar 2018’. Met meer dan de helft van de stemmen ging de prijs naar Stichting Vrienden Van CityKids. De andere drie initiatieven waren, Stichting Dagvlinder (Brunssum), Stichting Almeerse Senioren Theatergroep (Almere), Zorggroep De oldtimer Run (Herten).

  Donaties
  Het doel van het Monuta Helpt evenement is iedereen te bedanken die zich inzet voor lokale initiatieven die bijdragen aan het steunen van mensen in de laatste fase van hun leven, tijdens of na een afscheid. Het bestuur, met Anita Witzier als voorzitter, beoordeelt per kwartaal de ingediende aanvragen en kent bedragen toe aan de initiatieven die voldoen aan de voorwaarden. De steun van Monuta Helpt aan lokale initiatieven komt elk kwartaal tot uiting in een groot aantal donaties.

 • Stichting Troostdekentje

  Warm en zacht voor een beetje troost

  Van Stichting Troostdekentje hebben we voor elk kind een dekentje gehad en binnenkort krijgen ze ook allemaal een leuke verrassing voor Sinterklaas.

 • Herfstvakantie: Zwemuitje bij zwembad Oostervant!

  Al geruime tijd stond Zwemmen op ons verlanglijstje. En omdat er in de vakantieperiodes geen schoolzwemmen is, bood Zwembad Oostervant ons de mogelijkheid om het bad een uurtje te huren. Door een sponsorbijdrage van Stichting Blok’s Paperwork werd onze zwemdroom werkelijkheid! Op  vrijdag 26 oktober zijn we heerlijk gaan zwemmen met de kinderen van De Wereld en van onze locatie in Capelle – Rivium. Lees hieronder het verslag van onze pedagoog Lindsey Hobé hoe onze kinderen het zwemuitje ervaren hebben:
  Eindelijk was het dan zover: de kinderen van CityKids mochten zwemmen bij Zwembad Oostervant in Rotterdam. De ouders waren razend enthousiast en wilden graag mee naar het zwemuitje, ook de kinderen waren toen zij het nieuws hoorden enthousiast. De laatste week was voor de kinderen op locatie De Wereld spannend. De pedagogen kregen vaak de vraag “wanneer zwemmen?” en ook vroegen de kinderen bevestiging of zij mee mochten. Bijvoorbeeld door “ik ook zwemmen?”.
  Sommige kinderen van locatie De Wereld kwamen met de taxi en andere kinderen werden gebracht door hun ouder(s) die ook bleven kijken en sommige ouders gingen samen met hun kind zwemmen.  Ook waren broertjes en zusjes uitgenodigd. Dit zorgde voor lieve momenten tussen broer en zus en natuurlijk dikke pret.
  In het zwembad waren 2 glijbanen en verschillende attributen om mee te spelen. De kinderen konden gebruik maken van verschillende banen, 2 ondiepe banen en 1 baan waar de kinderen niet konden staan. De begeleiders konden hier wel staan. Voor sommige kinderen was het niet voelen van de bodem nog een beetje spannend. De kinderen konden van de glijbanen, spelen met boten, emmers en drijf-attributen.  Ook waren er kinderen die het heerlijk vonden om met hun gezicht onder water te gaan. Dit zorgde voor een hele andere beleving.
  De kinderen werden allemaal één op één begeleid, waardoor het kind de volle aandacht kreeg van de pedagoog, stagiaire, vrijwilliger, broertje/zusje en/of de ouder(s). Het uurtje zwemmen vloog voorbij.  Gelukkig staat het volgende zwemuitje gepland, namelijk 4 januari. Dit duurt nog een aantal weken, maar zeker leuk om naar uit te kijken!!

  CityKids De Wereld wil Stichting Blok’s Paperwork en de vrijwilligers hartelijk bedanken voor deze geweldige ochtend. Ook de enthousiaste reacties van de ouder(s) en de kinderen zijn reacties om te koesteren.

 • Piratenuitje van Stichting SCR for Kids

  Op 14 Oktober werden 5 kinderen van CityKids & hun gezin verblijd met een geweldig piratenfeest op een echte piratenboot. Met totaal 30 chronisch zieke kinderen, ouders, begeleiders en zusjes of broertjes begon de boottocht op de Contessa, vanuit het Boerengat aan de Admiraliteitskade. We voeren de Rotterdamse haven rond, onder het genot van de zon en een heerlijke temperatuur. Wat is Rotterdam toch prachtig! De kinderen waren erg enthousiast en waanden zich echte piraten in hun mooie piratenpakjes, gesponsord door Stichting Vrienden van CityKids. En om het geheel compleet te maken, waren er diverse andere boten aanwezig waarmee we de strijd aan gingen. Zo waren er echte mariniers, stoere motormannen, veteranen en politie aanwezig. Dat maakte het allemaal erg spannend, maar gelukkig bleken ze in een goede bui. De gehele dag werden de kinderen en hun gezin enorm verwend. Aan alles  was gedacht, er werd lekker gesnoept, frietjes, snacks en broodjes vis gegeten en voor de vitaminen heerlijk fruit. De kinderen konden worden geschminkt, genoten van de muziek, waren natuurlijk zelf de kapitein achter het grote roer, met een klein beetje hulp van de echte kapitein. En aan het einde van de dag kwam er ook nog een goochelaar. Ouders genoten ervan om heerlijk weer eens zo’n leuk uitje te hebben met hun kind(eren) en met andere ouders en kinderen te praten en plezier te maken. Een hele dag zonder zorgen en alleen maar genieten. Wat is dat veel waard. In de middag werd er innig afscheid van iedereen genomen, onder het genot van een ijsje en een drankje en kregen de kinderen ook nog hele mooie cadeaus mee naar huis. Wat een verwennerij!  Wij, van Vrienden van CityKids, zijn de stichting SCR for Kids enorm dankbaar hiervoor en hopen volgend jaar weer deel te nemen aan deze fantastische dag met onze kinderen.
  Met speciale dank aan onze kinderverpleegkundige Carin die op het lumineuze idee kwam als vrijwilliger mee te gaan om de ouders nog meer te kunnen laten genieten van dit piratenuitje.

 • Donatie van Stichting Blok's Paperwork

  Van Stichting Blok’s Paperwork hebben we een donatie van 3000 euro ontvangen voor diverse uitjes, activiteiten en een extra grote kinderwagen waarmee we met 2 baby’s naar buiten kunnen. Het eerstvolgende uitje is zwemmen in de herfstvakantie in zwembad Oostervant in Rotterdam.

  Stichting Blok’s Paperwork super bedankt voor jullie gulle gift! We laten jullie graag zien hoe blij de kids zijn met jullie steun.

 • Monkeytown

  Donderdag 13 september is CityKids Den Haag naar Monkeytown geweest. De kinderen van groep Leeuw, Beer en Vogel keken hun ogen uit! Er was veel te ontdekken in Monkeytown. De kinderen sprongen op de trampolines, gleden van de glijbanen, roetsjten van de rodelbaan, speelden in de ballenbak of klommen door het klimparadijs. De dapperste kinderen namen zelfs een kijkje in de donkere jungle met leeuwen, nijlpaarden en giraffen! Maar het allerleukste was de enorme, blauwe opblaasglijbaan.

  Tussen het spelen door aten de kinderen patatjes en een lekker ijsje. De ouders en (ortho)pedagogen genoten van alle blije gezichtjes van de kinderen. “Het is geweldig om een kind zo intens te zien genieten!”, zei een van de (ortho)pedagogen stralend.

  Na het spelen keerden de (ortho)pedagogen en kinderen met de bus terug naar CityKids. Het liedje over de wielen van de bus mocht daarbij natuurlijk niet ontbreken!

  Bedankt Monkeytown en Stichting Vrienden van CityKids voor deze geweldige dag!

 • Stichting Pallieter goes (johnny) CASH

  Zaterdag 25 augustus jl. vond de feestavond van Stichting Pallieter plaats in het Isala theater in Capelle aan den IJssel, geheel in de geest van de oprichter en grote inspirator Rein Lander, die afgelopen maart toch nog plotseling is overleden. Rein was eind 2017 al begonnen met de organisatie van wat zijn afscheidsfeest had moeten worden: Met iedereen die Pallieter de afgelopen jaren gesteund heeft, met zijn favoriete muziek uit de jaren 50 en 60, na afloop de voetjes van de vloer en door uiteraard onze doelgroep in het zonnetje te zetten waar Rein Stichting Pallieter voor opgericht heeft: ernstig ongeneeslijk dan wel chronisch zieke kinderen en kinderen  met een beperking.

  Pallieter heeft CityKids – via Stichting Vrienden van CityKids – al diverse malen gesponsord. Denk hierbij aan de inrichting van buitenspeelplaats en  een (rolstoel)bus voor Rotterdam, de snoezelkamer van Den Haag, de kindertablets en ondersteuning bij de diverse uitjes.

  De avond was bijzonder geslaagd. Er hing een warme sfeer, mooie – soms emotionele – herinneringen kwamen naar boven. In de grote zaal was een fantastisch optreden van Def Americans met muziek van vnl. Johnny Cash & June Carter Cash. Met aansluitend een optreden in de kleine zaal van Shaka McCrae, de zoon van George (‘Rock Your Baby’), die een volle dansvloer trok voor “voetjes van de vloer”. Uiteraard was er gezorgd voor hapjes en drankjes. Een feest met zo’n 300 mensen die Pallieter en Rein een warm hart toedragen, een feest waar Rein het vast naar zijn zin had gehad.

  Bij Pallieter staan de kinderen én hun gezin centraal. Voor hen had Rein een ander afscheidscadeautje verzonnen. Afgelopen juni heeft een aantal gezinnen met een ernstig ziek kind, o.a. van CityKids, een onvergetelijke vakantieweek beleefd in Villa Pardoes in Kaatsheuvel. Maar Rein wilde meer: Tijdens de feestavond heeft Stichting Pallieter dan ook cheques uitgereikt aan 10 goede doelen die gaan voor meer kwaliteit van leven voor het zieke kind. Ook de Vrienden van CityKids is verwend met ontwikkelingsgericht (spel)materiaal voor de Gouvernestraat en de Van Oldenbarneveltplaats, buitenspeeltoestel voor Den Haag en een snoezelkamer voor onze nieuwe vestiging in Capelle aan den IJssel. Daarnaast is ook een cheque uitgereikt voor het toekomstige Rein Lander huis in Spijkenisse: In een woonboerderij komt een verpleegkundig kinderdagverblijf en een verpleegkundig kinderzorghuis (24 uurszorg).

 • Buitenspeeldagen 2018

  Nieuw dit jaar waren Buitenspeeldagen in augustus voor onze 3 locaties in de regio Groot Rijnmond, mogelijk gemaakt door sponsors, vrijwilligers, de ouders en de medewerkers van CityKids. Lees hier het verslag.

 • Donatie van Monuta

  Van Monuta Helpt hebben we een donatie gehad van € 2000 voor nazorg bij het overlijden van een kind. Deze nazorg is afgestemd op de wens van de ouders en kan bijv. inhouden: een troostknuffel, een krans / bloemen voor bij de uitvaart, een rouwadvertentie, een fotoboek, een bijeenkomst voor de (groot)ouders en overige familie bij CityKids om herinneringen op te halen, enz. Ook voor de CityKids medewerkers is dit een heftige gebeurtenis en is nazorg gewenst, in ieder geval de mogelijkheid bij elkaar te zijn en te praten, je gevoelens te uiten en elkaar te steunen, evt. met hulp van externe organisaties zoals Stg Achter de  Regenboog en de ARBO.

  Inmiddels is het bedrag opgehoogd met € 500, een extra donatie doordat Stichting Vrienden van CityKids Aanvrager van het kwartaal is geworden. En tijdens het  Monuta Helpt event op woensdag 7 november a.s. gaan we op voor Aanvrager en Ambassadeur van het jaar.

 • Met Students4Society naar Blijdorp

  Onverwachts zijn de kinderen van het verpleegkundig kinderdagverblijf toch nog naar Blijdorp geweest dit jaar. Dit jaar hadden we gekozen voor een uitje naar het Plaswijckpark (dat op 29 mei plaats gevonden heeft) in plaats van het jaarlijkse uitje naar Blijdorp. Via Stichting Present zijn we in contact gekomen met Students4Society die onze kinderen op donderdag 12 juli jl. getrakteerd hebben op een uitje naar Blijdorp en op nog veel meer. Hieronder het verslag van deze fantastische dag.

  Bij de ingang van Blijdorp stonden de studenten op ons te wachten. Ze waren goed voorbereid en wisten met welk kind van CityKids zij deze dag  op pad zouden gaan. Ze stelden zich voor aan de medewerkers van CityKids en aan de kinderen. Ze gaven de kinderen rustig de tijd om te wennen aan alle nieuwe gezichten. Een aai over de bol van de kinderen deed wonderen en de studenten hoorden geïnteresseerd eventuele bijzonderheden aan. Leuk om te zien hoeveel tijd zij gestoken hadden in het organiseren van dit uitje. Van te voren hadden de vrijwilligers zich verdiept in de plattegrond van Blijdorp en hadden een mooie route uitgestippeld die naar de lunchplek toe leidde. In kleine groepjes gingen ze op pad. Toen de vrijwilligers merkten dat de kinderen aan hen gewend waren, zochten zij ook wat meer toenadering. Het was erg leuk om te zien hoe zij met de kinderen om gingen! De studenten ontpopten zich als ware entertainers en zorgzame ‘oppassers’. Ze voelden de kinderen goed aan en vonden snel een ingang bij de kinderen. Ook waren ze erg geïnteresseerd en stelden veel vragen aan de medewerkers van CityKids. De kinderen genoten zichtbaar van het contact met de vrijwilligers. Regelmatig werden er grapjes uitgehaald. Met de lunch leek het bijna alsof iedereen elkaar al voor langere tijd kende! Het was niet te merken dat de vrijwilligers en de kinderen elkaar die ochtend net ontmoet hadden. Het was erg mooi om te zien hoe de vrijwilligers zich in de kinderen probeerden in te leven. Wanneer de kinderen in een kinderwagen/rolstoel zaten, keek de vrijwilliger op ooghoogte van de kinderen mee om te zien of de kinderen de dieren goed konden zien. Of ze namen de kinderen op schoot of ze werden opgetild, alles om de kinderen de dieren goed te laten zien. Samen kropen ze door tunnels of verdwaalden in de vele mooie tuinen van Blijdorp.

  Het was een warme dag. De uitgebreide lunch die de studenten geregeld hadden was zeer welkom: We hebben genoten van de frietjes, kipnuggets, een flesje drinken en zelfs een ijsje toe. Om het feest helemaal compleet te maken kregen de kinderen bij de lunch een broodtrommel van Blijdorp en een olifanten knuffel mee naar huis. Wij als CityKids kijken met een warm gevoel terug op deze gezellige dag met de vrijwilligers van Students4Society! Het betekent voor ons erg veel dat zij zich voor de kinderen van CityKids inzetten om ze een onvergetelijke dag te laten beleven. Ontroerend om te zien dat de studenten zo lief, zorgzaam en enthousiast reageerden op de kinderen. Stichting Present en Students4Society heel hartelijk bedankt voor deze leuke en bijzondere dag!

 • Te gast in Villa Pardoes

  Stichting Pallieter heeft het mogelijk gemaakt dat we met 5 gezinnen van CityKids en drie van onze medewerkers hebben genoten in het schitterende vakantieverblijf Villa Pardoes. Villa Pardoes is er speciaal voor zieke kinderen en hun familie. Het is er prachtig en de bungalows zijn gezellig en kleurrijk ingericht. Het was een heerlijk samen zijn van de gezinnen en medewerkers waarin ervaringen en verhalen gedeeld werden. Uiteraard werd er ook flink genoten zoals van het bubbelbad, de Efteling  om de hoek, de speeltuin en het verkleden. Niets was er teveel. Het kon allemaal!

  Er was tijd voor extra aandacht en bijzondere momenten tussen de kinderen, hun broers en zussen  en hun ouders. In het dagelijkse leven is er altijd zoveel wat moet en waar rekening mee moet worden gehouden, maar deze week worden de families echt verwend en is er echt meer ruimte voor wezenlijk contact.  Enorme bewondering hebben we ook voor de gezinnen, die met zoveel energie zorg geven. We hopen dat met deze heerlijke week de ouders weer volop energie hebben om deze zorg voor hun kind te kunnen blijven geven.

  We verheugen ons op een volgende keer!

 • Plaswijckpark 2018

  Op 29 mei was het dan zover. Om 10:00 uur vertrokken we met de taxi’s vanaf de locaties met de kinderen en begeleiders richting Plaswijckpark. Bij aankomst stonden er al een aantal ouders en kinderen vol spanning te wachten, om naar binnen te gaan.  Eenmaal binnen in het park had iedereen een groepje waarmee het park werd verkend.  Elk kind had die dag een persoonlijk begeleider of ouder, dit zorgde voor optimale veiligheid en speelplezier. Voor ieder kind was er wat wils; er was een kleine dierentuin, een verkeerstuin en een grote binnen speeltuin met trampolines, glijbanen en een springkussen. Na al dat spelen had iedereen wel iets lekkers verdient. Tussen de middag kregen de kinderen en de ouders patat met mayonaise  en als toetje een ijsje!   Het was fijn om te zien dat alle  kinderen, begeleiders en ouders zoveel plezier samen hadden en genoten van de dag! Nadat alle buikjes weer gevuld waren maakten we ons klaar voor de terugreis naar CityKids. We kijken terug op een super geslaagd uitje.

  Bedankt Plaswijckpark en de Vrienden van CityKids voor de onvergetelijke dag!

 • Stg Present Rotterdam

  Stg Present Rotterdam is de verbindende schakel tussen vrijwilligers die iets willen doen voor een ander en mensen die een steuntje nodig hebben. Medio april bestond Present 10 jaar en deden hun naam eer aan. Met studenten waren ze present met een cadeautje op onze 3 locaties voor een voorleesuurtje én wat lekkers.

  Het voorlezen is zeer enthousiast ontvangen door de kinderen.  Zij vonden de verhalen erg leuk en werden uitgedaagd om mee te doen. Het ene kind luisterde aandachtig, voor het andere kind duurde het lezen van de boekjes te lang. Als klap op de vuurpijl kreeg elk kind een toeter waarmee ze het verhaaltje konden uitblazen!

  Het was ook leerzaam voor de studenten die niet veel wisten van onze doelgroep maar dit heel snel en leuk oppikten.

  Stichting Present en de studenten heel hartelijk bedankt! Met speciale dank aan Boekhandel Amesz in Kralingen voor het schenken van de leuke voorleesboekjes.

 • Paasuitje 2018

  Het Paasuitje is nu echt een traditie geworden: Dit was alweer de 2e editie en ook dit jaar waren we te gast in een groot herenhuis met een heerlijke tuin aan het Koningin Emmaplein in Rotterdam. We vreesden een beetje voor het weer, Pasen was vroeg dit jaar. De dag ervoor was regenachtig maar donderdag 29 maart was het droog en kwam zelfs de zon te voorschijn. Iedereen heeft genoten van deze mooie dag: uiteraard de kinderen, maar ook de ouders, de medewerkers en de vrijwilligers.

  ’s Ochtends was er voor de kinderen een speurtocht naar paaseieren die  allemaal centraal ingezameld werden: een gigantische berg met paaseieren was het resultaat. Daarna kon heerlijk in de zon gespeeld en gesport worden. Of lekker paasbruin worden in de zon.

  Tussen de middag was er een heerlijke paaslunch. Na de middag gingen de kleine kinderen terug naar CityKids om te slapen en konden de andere kinderen weer lekker buiten in de tuin spelen of een popup Paaskaart maken. Ieder kind kreeg na afloop een tasje mee met eieren en als verrassing een chocolade paashaasje en een cadeautje van de gastheer.

  Een fantastisch uitje, mogelijk gemaakt door de medewerking van velen: de vrijwilligers, ouders, CityKids medewerkers en de sponsors: AH Lijnbaan, Emma Hazenak, Bakkerij Klootwijk, Foto Henriëtte, Stichting Pallieter, familie Sandberg, Sportbedrijf Rotterdam, Stichting Vrienden van CityKids. Iedereen bedankt en graag tot het volgende uitje!

 • Kindertablets

  Tijdens ons Paasuitje zijn we enorm verrast met een prachtige donatie:

  Stichting Pallieter heeft 4 tablets aan CityKids gedoneerd. We zijn hier super blij mee. Dit was een grote wens van zowel het Verpleegkundig Kinderdagverblijf als het Kinderdagcentrum.

  De tablets worden graag ingezet tijdens de behandeling. Ze zullen worden gebruikt voor het stimuleren van de verschillende ontwikkelingsgebieden. De fijne motoriek wordt bevorderd door het gebruik van een touchscreen. De movements games stimuleren de grove motoriek. En er zijn apps (gecreëerd door logopedisten) die de taal- en spraakontwikkeling stimuleren. De cognitieve ontwikkeling wordt gestimuleerd door educatieve spellen / apps.

  De tablet kan ook ingezet worden als beloning, bijvoorbeeld tijdens zindelijkheidstraining, aan tafel blijven zitten, samenspel, enz. Materiële beloningen zijn soms effectiever gebleken dan sociale beloning bij kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum. Ook voor kinderen met gedragsproblemen is het een effectieve beloning om gewenst gedrag te bevorderen. Bij gewenst gedrag wordt de tablet ingezet als beloning.

  Voor kinderen met een visuele beperking is de tablet een uitkomst door het vergroten van het beeld, voice-overs, verschillende kleurinstellingen en spraakinvoer.

  De tablet is kindvriendelijk in gebruik, zeker voor de doelgroep van CityKids, doordat het licht is en een rubberen hoes heeft die voor grip zorgt. Voor de kinderen met een lichamelijke beperking is de tablet een uitkomst, doordat de tablet niet vast staat en in verschillende hoeken vastgehouden kan worden. Het voordeel van deze tablets is dat ze speciaal voor kinderen zijn. Ze hebben een oudergedeelte met toegang via een wachtwoord. Daar kunnen tijdlimieten worden ingesteld  zodat de tablet zichzelf uitschakelt na of op een bepaalde tijd, er zijn verschillende kindprofielen en het heeft een mooie stevige bumper, dus we verwachten er heel lang gebruik van te kunnen maken!

  Namens alle kinderen, (ortho)pedagogen en kinderverpleegkundigen, Stichting Pallieter heel erg bedankt!

 • Muziek aan de Oostzeedijk

  Op de Oostzeedijk kunnen de kinderen vanaf nu (maart 2018) ook muziek maken met de nieuwe instrumenten. De kinderen zijn enthousiast en hebben zichtbaar plezier. De sfeer is erg goed en er worden mooie ritmes gemaakt. Ter ondersteuning was bij de introductie van de muziekinstrumenten ook een muziektherapeut aanwezig. De aankomende tijd gaat worden gekeken wat de mogelijkheden zijn voor muziektherapie binnen CityKids.
  Wij willen onze donateurs hartelijk bedanken voor de muziekinstrumenten! De kinderen zijn hier super blij mee.
 • Nieuwe jaar (2018) begint met een nieuwe stoel

  Wat fijn dat er met leverancier Atlas Kidtech en Stichting Stinafo zo snel geschakeld kan worden! Echt helpen waar anderen stoppen ….

  Mohammed en zijn moeder zijn zo gelukkig met de nieuwe speciaal aangepaste stoel waar Mohammed rust vindt en hem helpt zich veel beter te concentreren! Dank dat jullie dit voor dit gezin mogelijk hebben willen maken!

 • Snoezelkamer en hoog/laagbed voor locatie Den Haag

  Op 21 december 2017 is de snoezelkamer van CityKids Den Haag officieel geopend door de kerstman. Deze mooie kamer is gedoneerd door Stichting Pallieter en Stichting Nicolaas Gasthuis.

  Tevens is een gloednieuw hoog/laag bed en een snoezelbox met sensomotorisch speelgoed gedoneerd door Stichting Stinafo. Onze kinderen raken niet uitgekeken in de snoezelkamer en zullen heel veel plezier gaan beleven aan de snoezelbox. Nogmaals onze grote dank voor jullie support!!
  Fijne kerstdagen en een mooi begin van 2018!

 • Muziektherapie

  Stichting Vrienden van CityKids heeft het mogelijk gemaakt dat de kinderen op alle locaties bezoek kregen van een muziektherapeut. Jan Hendrik schreef achteraf de volgende woorden:

  Ik vond het een zeer leuke, boeiende en geslaagde dag.
  Wat een bijzondere kinderen en wat een bevlogen team hebben jullie.
  De slagwerkworkshops in de ochtend hadden naar mijn gevoel het meeste succes.
  In de middag was het voor mij en de kinderen wat uitdagender en ivm hun spanningsboog hielden we de sessies daar wat korter. Het was heerlijk om te doen. Dank jullie wel.

  We hopen dat Jan Hendrik weer gauw een keertje bij ons terug komt!

 • Blijdorp 2017

  Donderdag 18 mei 2017 was anders dan normaal. Dit keer geen boekjes lezen, liedjes zingen en torens bouwen, maar heerlijk naar dierentuin Blijdorp met 38 kinderen, begeleid door 25 ouders/verzorgers en oma’s en 22 medewerkers van CityKids! Met de kinderen een dagje op stap is een hele organisatie: Tientallen tassen gevuld met luiers, koekjes en zonnebrand moeten mee. Heel fijn dat er zoveel begeleiding is, zodat elk kind ruimte en aandacht krijgt op zijn / haar eigen tempo alles te bekijken: Het Oceanium is voor sommige kinderen een levensgrote snoezelkamer waar zij de hele dag wel willen zijn, maar voor andere kinderen zijn de grote dieren en de donkere ruimtes soms een beetje spannend.

  Bij een dagje uit hoort ook genieten van heerlijke frietjes en een ijsje.  Niet alleen de kinderen hadden een super dag,  ook de ouders vonden het leuk andere ouders te ontmoeten, de groepsgenootjes van hun kind te leren kennen en informeel contact met de CityKids medewerkers te hebben. 

  Een onvergetelijke dag voor en door iedereen. Bijzondere dank gaat uit naar het Sint Laurensfonds die deze fantastische dag mogelijk gemaakt heeft! Zonder deze financiële ondersteuning zijn dit soort gezamenlijke uitjes samen met de ouders van de kinderen heel moeilijk te realiseren.

   

 • Paasuitje 2017

  Op dinsdag 11 april stond het Paasuitje voor de kinderen van CityKids op de kalender. De locatie was dit jaar uniek: een groot huis met een fantastische tuin van de familie Sandberg aan het Emmaplein. 33 kinderen, begeleid door hun ouder(s), een vrijwilliger of medewerker van CityKids, hadden een onvergetelijke dag. Door het prachtige weer was het heerlijk vertoeven in de tuin. De kinderen konden zich lekker uitleven. De Paashaas had, speciaal voor de kinderen, veel paaseitjes verstopt, dus de kinderen gingen met z’n allen op eierjacht. Alle eitjes werden in een grote mand verzameld en verdeeld onder de kinderen die na afloop ieder een tasje met lekkers mee naar huis kregen. Ook de ouders kregen een doosje met chocolade eitjes mee. En na de lunch werden de kinderen nog verrast door 3 CliniClowns. Voor de meeste ouders was het de eerste keer dat ze aanwezig waren bij een optreden van de CliniClowns.

  Een geslaagd uitje die door medewerking van velen mogelijk gemaakt is: Vrijwilligers, CityKids medewerkers, de kinderen en hun ouders, de Paashaas en de sponsors: AH, de CliniClowns, bakkerij Klootwijk, Lunchroom Leuk, Stichting Pallieter, familie Sandberg en Stichting Vrienden van CityKids.

  Een traditie geboren!

 • Leren met een digitaal schoolbord

  We zijn reuze blij met ALLE STEUN  die we ontvangen om “onze” kinderen meer kwaliteit van leven te geven. Zo ook met de donatie van Stichting Bevordering Maatschappelijke Dienstverlening Rotterdam (BMDR) voor de aanschaf van een digitaal schoolbord. Zo kunnen de kinderen ook mee met deze tijd. Met behulp van het schoolbord kunnen de kinderen spelenderwijs leren, zoals schrijven en tekenen en het leren van allerlei figuren en kleuren. Dit alles kan ook nog ondersteund worden met foto’s en filmpjes.

  Stichting BMDR heeft met het digitale schoolbord een grote wens van de kinderen in vervulling laten gaan. Heel hartelijk bedankt!!

 • Donatie van gemeente Rotterdam

  Blij verrast waren we met de actie van de gemeente Rotterdam: De directiestaf Bestuurs- en Concern Ondersteuning (BCO) heeft gekozen voor een Escape Dinner als afdelingsuitje en als teambuildingsactiviteit voor ca. 20 collega’s. De organiserende partij doneert consequent per diner €25,- aan een goed doel  dat de klant zelf mag uitkiezen. De afdeling BCO wilde graag wat doen voor Rotterdamse kinderen, die een steuntje in hun rug heel goed kunnen gebruiken en dat werden de kinderen van CityKids.

  Maar dat was nog niet alles: De BCO medewerkers wilden graag meer doneren dan de €25,-. En zo ontstond de spontane actie bij de uitnodiging voor het Escape Dinner informatie over CityKids mee te sturen én een envelop voor de vrijwillige extra bijdrage voor het goede doel. De enveloppen werden bij binnenkomst in een black box gestopt en aan het eind van de avond werd het bedrag voor CityKids bekend gemaakt: € 170,-!!

  De kinderen van CityKids zijn superblij met dit hartverwarmende initiatief van de gemeente Rotterdam. We gaan met de donatie extra ontwikkelingsgericht materiaal kopen zodat we de kinderen spelenderwijs kunnen laten leren. Medewerkers van de afdeling BCO heel hartelijk bedankt!

 • Speciale stoel en sta-tafel

  Wat zijn we Stichting Physico dankbaar voor de mogelijkheid die we hebben gekregen om  een prachtige Panda stoel en de Bert ( sta-tafel) te mogen bestellen. Hoewel de Ernie voor de jongere kinderen heel erg veel gebruikt wordt, waren juist de oudere kinderen echt toe aan de Bert. Ook een nieuwe Panda stoel geeft de kinderen zoveel meer zit comfort en plezier; ze zitten er zoveel beter en gesteund in. Op 12 januari 2017 op onze Nieuwjaarsborrel zullen we Stichting Physico samen met de ouders en kinderen bedanken voor deze geweldige ondersteuning die ze ons hebben geboden.

 • Buitenspeelplaats en rolstoelbus

  Het is gelukt!  Kinderen van CityKids spelen nu heerlijk veilig buiten op de nieuwe aangelegde buitenspeelplaats!

  22 juni j.l. de enige droge zonnige middag die week,  heeft de heer G. Mildenberg , voorzitter van Stichting Pallieter,  samen met de kinderen en in het bijzijn van alle ouders, donateurs, zorgprofessionals en visitatiecommissie van Kind & Ziekenhuis  de buitenspeelplaats officieel geopend.

  De ijsjes van Doppio  en de mooie fleurige buitenschildering van “de kunstenaars van de straat” van Via Kunst maakten het allemaal nog vrolijker!

  Stichting Kindertehuizen Rotterdam  heeft ons de NSGK zandbak geschonken waardoor nu ook kinderen  die in de rolstoel zitten gezellig mee kunnen spelen en inmiddels ook de heerlijkste zandtaartjes maken!

  De buitenspeelplaats heeft naast alle handicap specifieke speelmaterialen nu ook een veel groenere uitstraling gekregen doordat  Boomkwekerij de Einder de mooiste klimplanten en sierappelboompjes heeft geplant!  Ook is er voor de jongsten een klein zacht kunstgrasveldje aangelegd. U begrijpt dat de oudere kinderen daar liever wat goaltjes willen neer zetten maar voorlopig genieten de  jongste kinderen  van dit fijne  groene veldje.

  Wat voelen we ons verwend en we zijn er zo ontzettend blij mee dat door de donaties van de 4 stichtingen samen,  we de kinderen bij ons in zorg zoveel meer op de buitenspeelplaats kunnen aanbieden!

  Diezelfde middag hebben we ook de sleutels overhandigd gekregen van de rode Johanniter bus. Een prachtige (rolstoel)bus waarmee we nu de kinderen van CityKids iedere morgen kunnen halen en weer thuis brengen.

 • Blijdorp 2016

  Van een sponsor, die CityKids een warm hart toedraagt hebben we op zijn kosten een dag mogen organiseren voor alle kinderen en hun ouders. Zo zijn we met een hele grote groep 12 april jl. naar Blijdorp geweest. Voor veel kinderen en hun ouders was dit de eerste keer in een dierentuin te zijn geweest. Wat hebben we met elkaar genoten! Het Oceanium leek wel een grote Snoezelruimte; de kinderen lagen op hun rug te genieten van al het moois wat voorbij zwom. Dank voor deze heerlijke dag en we voelden ons één grote CityKids familie.

 • Extra steun door sta-tafels

  Daar we steeds meer kinderen krijgen op het verpleegkundig kinderdagverblijf,  die nu ze wat ouder worden niet zelfstandig kunnen staan,  wilden we in overleg met onze kinderfysiotherapeut  de “Ernie” sta-tafel voor de kinderen aanschaffen. Dit hebben we aangevraagd bij Stchting Bladt Charity en we zijn enorm blij dat we een prachtige nieuwe sta-tafel hebben mogen kopen.  De firma Atlas Kidtech is die met plezier komen afleveren en was zo begaan met  onze doelgroep en locatie en zag dat er meer kinderen gebruik van konden maken dat ze ons een tweede Ernie in bruikleen hebben gegeven! Inmiddels maken 4 kinderen - om beurten - intensief gebruik van beide tafels. De wereld ziet er zo anders uit als je recht op kunt staan en goed wordt ondersteund. Hoewel  de tweede tafel nog gefinancierd moet worden zijn  we de stichting heel dankbaar voor de nieuwe Ernie en danken ook Atlas Kidtech voor hun bereidwilligheid en meedenken om de kinderen van CityKids meer ontwikkelingsmogelijkheden te geven.

  BLADT Charity is een stichting die goede doelen en projecten financieel ondersteunt. Het fonds is opgericht door de familie Bladt die -na de verkoop van een goedlopend bedrijf- iets terug wil doen voor de samenleving. Wij steunen projecten die iets nieuws en extra’s betekenen voor groepen mensen die bijzondere hulp of aandacht nodig hebben. http://www.bladt-charity.nl/.

 • Hulp van Sint Laurensfonds en Pallieter voor speelplaats

  Met grote blijdschap hebben wij inmiddels van het Sint Laurensfonds en Stichting Pallieter een toekenning gekregen waardoor we ook daadwerkelijk de order hebben kunnen plaatsen. Er is nog een klein tekort en de hoop is dat dat ook nog door een vierde  fonds zal worden ondersteund. Dit betekent dat 22 juni a.s.  door kan gaan en er een officiële opening zal zijn voor kinderen en hun families, medewerkers en onze nieuwe betrokken donateurs. Wij, en met name alle kinderen verheugen zich er nu al enorm op , om over een maand lekker buiten te kunnen spelen met alle nieuwe speeltoestellen.

 • Onze grote wens: een buitenspeelplaats!

  Een grote wens van CityKids is om de kinderen met elkaar veel buiten te laten spelen. Nu zijn onze balkons smal en lang. Speeltoestellen zijn zeer welkom! Ook het creëren van een meer natuurlijke uitstraling is een grote  wens. Ook al zitten we midden in de stad we willen de kinderen graag samen buiten laten spelen op een vrolijke buitenplaats met wat groen om ons heen.  Samen met de firma Kompan en het projectteam bestaande uit een  ouder, kind, pedagoog en projectleider hebben we een programma van eisen opgesteld. Er is een projectplan gemaakt die we aan een aantal fondsen en stichtingen hebben verstuurd met een verzoek tot ondersteuning. Stichting Job Dura Fonds heeft als eerste een toezegging gedaan. Dus het begin is er en we zijn de stichting daar zeer dankbaar voor. We hebben  echter nog meer geld nodig om de buitenspeelplaats  ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. Op 22 juni  a.s. willen we eigenlijk officieel de buitenspeelplaats samen met de kinderen en ouders openen. We hopen intens dat er nog een paar fondsen ons willen ondersteunen  zodat de kinderen de hele zomer met elkaar kunnen genieten van het speciaal aangepast speelmateriaal! Mocht u dit lezen en dit project van harte willen ondersteunen, wend u zich dan tot Nicoline Cornelissen, Projectmanager CityKids;  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  Stichting Job Dura Fonds, opgericht in 1994, behartigt algemeen maatschappelijke, culturele en wetenschappelijke belangen op het gebied van de gebouwde omgeving, bij voorkeur gericht op de stad Rotterdam.

 • Snoezelruimte

  Hoe goed de medische zorg in Nederland ook is, soms is het normale zorgpakket gewoon niet voldoende. Stichting DaDa zet zich in voor zieke kinderen die extra zorg en voorzieningen nodig hebben. Stichting DaDa wil echt het verschil maken voor een betere zorg voor kinderen!

  Het familiebedrijf Mommers Schoonmaak is sinds 1949 een vertrouwde naam in de schoonmaakwereld. Wij zijn een graag geziene partner van vele kleine en grote opdrachtgevers. 

  Stichting DaDa en Mommers Schoonmaak hebben beide CityKids financieel ondersteund in de realisatie van een prachtige volledig ingerichte Snoezelruimte. Door dit initiatief van Stichting DaDa wordt  echt het verschil gemaakt!  Kinderen en vaak ook samen met hun ouders en familie genieten dagelijks van de rustige stimulerende omgeving, die onze snoezelruimte hen biedt. Wij zijn de  Stichting en het Bedrijf heel erg dankbaar voor hun betrokkenheid bij dit voor ons zo bijzondere en waardevolle project.

  logo Mommers

Lees meer: Activiteiten Vrienden van CityKids

 • Hits: 8059

Stichting Vrienden van CityKids

Stichting Vrienden van CityKids

Samen Sterk voor zorg intensieve kinderen en jongeren en hun gezin!

Het doel van de Vrienden Stichting is het financieel en materieel (doen) ondersteunen van kinderen en jongvolwassenen die een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en/of een intensieve zorgvraag hebben. Deze doelgroep tot 25 jaar ontvangt zorg en behandeling in de verschillende ontwikkelcentra en de verpleegkundige dagverblijven of in De Pastorie, het beschermd wooninitiatief van CityKids.

Het gaat hierbij niet om exploitatiedoeleinden op te vangen maar alleen om het ondersteunen en initiëren van extra uitjes en (ontwikkelingsgerichte)activiteiten en tevens het aanvragen van ontwikkelingsgericht materiaal, dat niet vanuit het reguliere (zorg)budget gefinancierd kan worden.

Deze kinderen met intensieve zorgvragen hebben op allerlei gebied extra steun en begeleiding nodig. Niet alleen tijdens de dagopvang en dagelijkse behandeling maar ook daarbuiten. Ouders en hun omgeving zullen altijd paraat en extra alert moeten zijn om de veiligheid en ontwikkeling van het kind te kunnen waarborgen. Dat is echt een hele intensieve verantwoordelijkheid waar niet alleen de medewerkers van CityKids het gezin graag in ondersteunen, maar ook de Vrienden Stichting. Immers het kind en of de jongere kan niet losgezien worden van zijn familie en omgeving.

Stichting Vrienden van CityKids wil meer activiteiten en projecten initiëren en stimuleren die het individuele kind of de jongere de mogelijkheid biedt om zich optimaal te ontwikkelen. Zij wil dit graag samen doen met ouders, stichtingen en andere organisaties, die zich ook zeer betrokken voelen bij deze kwetsbare doelgroep.

Ouders maken zich grote zorgen of hun jonge kind met beperking en/of zorgvraag veilig en liefst “zo gewoon mogelijk” op kan groeien opdat hun kind een fijne veilige en waardige plaats krijgt in onze samenleving. Door het beschikbaar komen en stellen van die extra middelen en activiteiten wordt de zelfredzaamheid, weerbaarheid en het  zelfvertrouwen van deze kinderen vergroot en kan deze groei en ontwikkeling hen helpen bij het vinden van hun plaats in onze maatschappij.

De visie van de medewerkers van CityKids om bijzondere kinderen de aandacht en ruimte te geven om zich te ontwikkelen en volop mee te doen, ondersteunt de Vrienden Stichting daarom van harte!

Lees meer: Stichting Vrienden van CityKids

 • Hits: 8036

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkeling door u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Contactgegevens Stichting Vrienden van CityKids
3012 AP Rotterdam
Van Oldenbarneveltplaats 442

Contactpersoon: Nicoline van Rappard
Tel.: 010 4673105 of 06 40419929
Bankrekeningnummer: NL08ABNA0433398647
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2019 Stichting Vrienden van CityKids